KONFOR VE GÜVENLİK ÇÖKEN YOLUN NERESİNDE?
CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, derin çökmelerin meydana geldiği Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi önündeki yolu Meclis gündemine taşıdı.

Felaketin eşiğinden dönülen yolun bir yıl önce büyük törenle açıldığını anımsatan Becan, “Dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanının, ‘Yalova Hastanesi nedeniyle söz konusu kesimde artacak trafik hacminin önlemini şimdiden aldık, kesintisiz ulaşımı sağladık. Yatırımlarımızla Yalovalılara hizmete, istihdama, konfora yol açıyoruz. Mutluluğa yol açıyoruz’ dediği yolda oluşan 1,5 metrelik çökmeleri seyahat güvenliği, mutluluk ve trafik konforu açısından nasıl yorumlayalım?” diye sordu

Ankara-(TBMM) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ciddi çökmeler meydana gelen Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoluyla ilgili açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz yıl yapılan Genel Seçim öncesinde miting edasıyla açılan Yalova Otogar Köprülü Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi içinde yer alan Hastane yolunun henüz ilk yılında kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Becan, “İktidarın plansızlığının ve şov yapma isteğinin bedelini Yalova halkı ödemek zorunda kaldı” diye konuştu.

“KONFORU VE GÜVENLİĞİ ARTIRDIK” DEMİŞLERDİ! 

Yalova Otogar Kavşağı Köprüsü ile bağlantı yollarının dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından 26 Ocak 2023 tarihinde hizmete açıldığını belirten CHP’li Becan, söz konusu bağlantı yolları arasında 400 yataklı Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ulaşımı sağlayan yolun da bulunduğunu belirtti. Düzenlenen törende Karaismailoğlu’nun “Seyahat güvenliği ve trafik konforunu arttırdık. Ulaşım ve iletişim altyapısını güçlendirdiğimiz Yalova’yı geleceğe hazırlıyoruz” dediğini vurgulayan Becan, “Dün dünde kaldı. Karaismailoğlu bugün Bakan değil ancak açılışını yaptığı yoldaki derin çukurlar adeta Yalova halkına miras kaldı. Bu vesileyle şimdiki Ulaştırma Bakanına, ‘Bir senede bu yolda oluşan 1,5 metrelik çökmeleri seyahat güvenliği ve trafik konforu açısından nasıl yorumluyorsunuz?’ diye sormak istiyorum” şeklinde konuştu.

VATANAŞ ENDİŞELİ

İlk çatlak ve çökmenin 30 Ocak 2024 tarihinde meydana geldiğini ve bir süre ulaşıma kapatılan yoldaki bozulmanın artarak devam ettiğini söyleyen Becan, “Hastanenin etrafındaki yol ve kaldırımın yer yer yaklaşık 1,5 metre kadar çöktüğünü gözlemliyoruz. Yaşanan çökme nedeniyle asfalta ulaşan yarıklar her geçen gün daha da büyüyor. Hastanenin girişindeki güvenlik kulübesi de çökme nedeniyle ağır hasar aldı. Bununla birlikte hastanemizin güney cephesinde de inşaat hafriyatının gelişigüzel yığılması nedeniyle toprak kaymaları yaşanıyor. Bu da yurttaşlarımız arasında hastane binalarının da zarar göreceği endişesini yaygınlaştırıyor” dedi.

HİZMET BU YOLUN NERESİNDE?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına bir soru önergesi verdiğini açıklayan CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, “Önceki bakan, bir seçim propagandasına dönüştürdüğü açılış esnasında, ‘Yatırımlarımızla Yalovalılara hizmete, istihdama, konfora yol açıyoruz. Mutluluğa yol açıyoruz’ demişti. Konfor ve hizmet çöken bu altyapı hizmetinin neresinde?” diye sordu. 

YOL NE ZAMAN VE NASIL TAMİR EDİLECEK?

Çöken yolun tamir edilmesi için tamamen çökmesinin beklendiği yönünde iddialar olduğunu da anımsatan CHP’li Becan, “Tamamen çökmesi beklenen bu yolun yapımındaki eksiklik nedir? Yapımının üzerinden 12 ay geçen bir yolda meydana gelen devasa çökmelerin sebebi nedir? Yolu kim, ne zaman ve nasıl tamir edecektir?” sorularını Bakan Uraloğlu’na yöneltti.

HATA MI? İHMAL Mİ? RANT MI? 

Yalova’ya hizmet veren ana sağlık kurumu olan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yapımı esnasında Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’ndan bölgenin zemin yapısı hakkında görüş alınıp alınmadığını da soran Becan, “Hastanenin ve yolun inşa edildiği alan bir heyelan bölgesi midir?  Çöken yolun yapımında modern ve bilimsel mühendisliğin gerektirdiği kurallara uyulmuş mudur? Uyulmamış bu kusurlu işlemden kimler rant sağlamıştır?” dedi.

ZARAR NE KADAR? KİM KARŞILAYACAK?

Tahsin Becan, Bakan Uraloğlu’na ayrıca, “Söz konusu yolun kesin kabulü yapılmış mıdır? Kesin kabulü yapılmışsa, çökmeler nedeniyle oluşan zararı kim karşılayacaktır? Meydana gelen çökmeler nedeniyle oluşan kamu zararının miktarı nedir?  Bakanlığınız zararın oluşmasında sorumluluğu olanlar hakkında adli ve idari soruşturma başlatmış mıdır? Konuyla ilgili ihmali olanlardan zararın tazmin edilmesi için girişimde bulunacak mısınız? Söz konusu zarar nedeniyle Yalova halkının cebinden vergi olarak tahsil edilecek tutar nedir?” sorularını da sordu.  

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)