DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI.
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 95 yılı nedeniyle düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında Yalova protokolü Yalova Setur Marina İskelesi’nden kalkan tekne ile denize açılarak, Yürüyen Köşk açıklarında denize çelenk bırakıldı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 95 yılı nedeniyle düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında Yalova protokolü Yalova Setur Marina İskelesi’nden kalkan tekne ile denize açılarak, Yürüyen Köşk açıklarında denize çelenk bırakıldı. Renkli görüntülere sahne olan denizdeki kortej ise Yalova’nın Mavi Vatan’a sahip çıktığını bir kez daha gözler önüne serdi. Yalova Liman Başkanı Hakan Pekşen İse Yalova-Altınova Tersaneleri’nin önemine dikkat çekti.

1 Temmuz Kabotaj Bayramı nedeniyle Yalova protokolü , Setur Yalova Marina’dan kalkan tekne ile denize açılarak Yürüyen köşk açıklarında denize çelenk bırakıldı. Yalova Liman Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen kutlama etkinliklerine Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Volkan Dadaloğlu, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, Yalova İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Mustafa Bakçepınar ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Kutlamalara Yalova’daki balıkçılar ve tekne sahipleri de denizden kortej yaparak destek verdi. Kutlamalara ayrıca Sahil Güvenlik, Yalova Emniyeti Polis Botları ile Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne ait tekneden de destek verildi.

 ‘’Tersaneler hem Yalova’ya hem Türkiye’ye katkı  sağlıyor’’

Yalova Liman Başkanı Hakan Pekşen, teknede gazetecilere açıklamada bulunarak Yalova’nın Mavi Vatan’a tersaneleriyle  büyük katkılar sunduğunu söyledi. Yalova’nın denizcilikte marka şehir olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyleyen Pekşen, ‘’ Bu töreni pandemi nedeniyle biraz küçük ve kısa tuttuk. Törenimiz deniz korteji eşliğinde Yürüyen Köşke gidip denize çelenk sunmakla kısıtlı kalacak. Bilindiği üzere Yalova denizcilikte marka bir şehir olma yolunda ilerlemektedir. Tersanelerimiz şu anda Türkiye’nin en büyük tersaneler bölgesi durumuna gelmiştir. Bu, bizim için büyük bir kıvanç ve gurur kaynağıdır. Tersaneler İstihdamı ile de ilimize ve ülkemize büyük katkı sağlamaktadırlar. Burada çok özel projeler de gerçekleştirilmekte Elektrikli , LNG ile çalışan gemiler gibi gemiler üretilmektedir. Bunun dışında Yalova’nın limancılık faaliyetleri de günden güne artmaktadır. Yalova’mız ümit ediyoruz ki ileri dönemlerde Türkiye’mizin denizciliğine ve Mavi Vatan’ına en büyük katkıyı sağlayan illerden biri olacaktır.’’dedi. 

Denize Çelenk Bıraktılar

 Yapılan konuşmanın ardından Yalova protokolü, Yürüyen Köşk açıklarında denie çelenk bıraktı. Ak Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş de telgrafla Yalovalıların kabotaj ve denizcilik bayramını kutladı. Vali Erol ve Liman Başkanı Pekşen’in denize bıraktığı çelenk ardından burada saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)