YALOVA DEVLET HASTANESİ'NDE BİR İLK DAHA
Yalova Devlet Hastanesinde ilk defa laporoskopik piyelolitotmi (karın içinin şişirilip aydınlatıldıktan sonra optik cihazla gözlemleyerek müdahale etme) ameliyatı gerçekleştirildi.

Yalova Devlet Hastanesinde ilk defa laporoskopik piyelolitotmi (karıniçinin şişirilip aydınlatıldıktan sonra optik cihazla gözlemleyerek müdahale etme) ameliyatı gerçekleştirildi. Yapılan açıklamada hastanelerine başvuran hastanın böbreğindeki 3 çarpı3 santimetre taşın başarıyla alındığı bildirildi. Üroloji Uzmanı Dr. Deniz İpek ve Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ahmet Aslan tarafından gerçekleştirilen operasyonun başarılı bir şekilde tamamlandığı belirtilerek,“ Hastanemize başvuran sol böbrek kanalında 3X3 cm taş bulunan 35 yaşındaki T.F isimli hastamız 2 Haziran’da laporoskopik piyelolitotmi ameliyatı ile başarılı bir şekilde gerçekleştirildi” denildi.

KARINİÇİ ŞİŞİRİLDİ

Açıklamada, Ameliyatla sol böbreğin kurtarılarak sağlığına kavuşturulan ameliyatla ilgili şu bilgilere yer verildi: “Ameliyattan sonra hastamız şifalı bir şekilde taburcu edildi. Laporoskopikpiyelolitotomi yani Böbreğin idrar üretimini yapan etli kısmının(nefrolitotomi) veya idrarın toplandığı pelvisin kesilmesiyle(piyelolitotomi) veya ikisinin kombinasyonu şeklinde böbrek açılarak taşlar alınması ameliyatı başka bir değişle karıniçinin şişirilip aydınlatıldılar sonra optik bir cihazla gözlemleyerek hastalığa müdahale işlemidir. Halk arasında yanlış tabir edilse de kansız ya da bıçaksız ameliyat olarak da bilinir. Daha küçük uçlu cerrahi bıçak ve aletler kullanılır .Bu operasyonlar kansız değil ancak daha az kanama olur.“ Öte yandan bu ameliyatların üroloji bölümünce yapılmaya başlandığı hatırlatılarak, “Daha önce bu ameliyata ihtiyacı olan hastalar çevre illere sevk edildiliyordu. Bu tür ameliyatlar artık hastanemizde yapılmaya başlanması gurur verici” ifadelerine yer verildi.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)