CHP ADAYI GÜREL PROJELERİNİ ANLATTI
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Yalova Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürel, RDKM’de düzenlenen toplantıda projelerini ve Belediye Meclis üyesi adaylarını tanıttı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa; CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, CHP İl Başkanı Erdem Doğan,Yalova eski Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç,ile Belediye Meclis üyesi adaylar ve partililer katıldı.

CHP ADAYI GÜREL PROJELERİNİ ANLATTI

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Yalova Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürel, RDKM’de düzenlenen toplantıda projelerini ve Belediye Meclis üyesi adaylarını tanıttı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa; CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, CHP İl Başkanı Erdem Doğan,Yalova eski Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç,ile Belediye Meclis üyesi adaylar ve partililer katıldı.

CHP Yalova İl başkanı Erdem doğancı’nın açış konuşmasının ardından kürsüye gelen CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan “ 31 Mart yerel seçimleri aynı zamanda ülkemizin bir kader seçimi olacaktır. İşimiz Gücümüz Türkiye sloganı ile çıktığımız bu yolda,, sadece Yalova’da değil 14 ayrı seçim bölgesinde de kazanmak için elbirliğiyle çalışmalıyız. Bu yerel seçimlerin sonucu iktidarıa uyarı niteliği taşımalı Aksi halde, ülkemizin durumu içler acısı hale gelecek.O yüzden hep beraber çalışıp, Çınarcık’tan Altınova’ya Yalova’yı hak ettiği yere getirmeye çaba sarfetmeliyiz. Bugün burada görüyorum ki,; Yalova Birleşiyor, İşin ehli geliyor.” dedi

CHP ADAYI GÜREL PROJELERİNİ ANLATTIPartililere seslenen Gürel, “ ‘Ankara’dan atamayla değil de seçimle belediye başkanlarının belirleneceğini tüm Yalova’ya ve bu iktidara hep beraber göstersek’ diyorsunuz. Ben bu salonda bunu görüyorum. Biz mağdur edildik, hakkımız gasp edildi. Belediye seçimini daha önce kazanmamıza rağmen ikincisinden kısa bir zaman sonra Yalova halkının iradesi ve hakkı gasp edildi. Bu seçim bunların hesabını da görme seçimidir. Yalova’nın gasp edilen iradesini hep beraber geri alacağız” dedi.

GÜREL, PROJELERİNİ TANITTI

Yalova’yı birleştirerek projelerini hayata geçirmek istediklerini söyleyen Gürel, kentsel dönüşümden otopark projesine, kentsel estetikten ulaşıma kadar birçok konuda planlamış olduğu projelerini şu başlıklarla anlattı:

KENTSEL DÖNÜŞÜM MASTER PLANI

Güvenli ve afetlere karşı dayanaklı yerleşimler için Yalova Kentsel Dönüşüm Master Planını hemen hazırlayıp uygulamaya sokacağız. Kentsel Dönüşüm Master Planı ile öncelikli riskli bölgeler belirlenecek. Oluşturulacak rezerv alanlarda dayanıklı yerleşim alanları, yerinde ve ada bazında dönüşümlerle çevreye duyarlı yaşam alanları yaratılacak. Belirlenen rezerv alanlarda yerel mimariye uygun olarak ilk etapta 5 bin konut inşa edilecek. Bu konutların kiraları güncel kira bedellerinin yaklaşık yarısı kadar olacak.

KİRA MAĞDURİYETİ GİDERİLECEK

Dönüşüm sürecindeki kira sorununu ortadan kaldıran, kamu-özel sektör işbirliğinde “ekonomik döngü modelleri” oluşturulacak. Kentsel dönüşüme katılan vatandaşlarımız eskiden oturdukları dairelerin inşası sürecinde (yaklaşık 18-24 ay) rezerv konut alanında aylık 7.500-10.000 TL bedelle daire kiralayabilecekler.

KENT MERKEZİ YAYALAŞACAK

Cumhuriyet Caddesi’nin Fatih Caddesi birleşme noktasından Cengiz Koçal Caddesi’nde Valilik binasına kadarki kısmı trafiğe kapatarak yayalaştıracağız. Bu bölge, peyzajı, kent mobilyaları, su oyunları ve heykelleriyle hem görsel anlamda çok etkili olacak hem de bu akstaki yaya sirkülasyonun artmasıyla ticari işletmelerimiz daha çok kazanacak. Böylelikle kentimizin en önemli alanlarından olan Cumhuriyet Meydanımız daha da büyüyüp güzelleşecek.

TRAFİK SIKIŞIKLIĞI GİDERİLİYOR

Kent merkezindeki trafiğin en sıkışık olduğu noktalardan olan Şehit Ömer Faydalı Caddesi’nde çift yönlü park yasağı uygulaması başlatacağız. İstanbul, Mimar Sinan ve İstiklal caddelerinde de tek yönlü park yasağına uyulması sağlanacak.

ELEKTRİKLİ HALK OTOBÜSÜ

Toplu ulaşımda bir devrime imza atarak elektrikli halk otobüslerini devreye sokacağız. Kentimizde bulunan minibüsçü esnafımızla ortaklaşa yapacağımız bu projeyle ulaşımda elektrikli halk otobüsleri hizmet verecek. Hem esnafımız kazanacak hem de vatandaşlarımız ucuza seyahat imkânı elde edecek.

2 BİN 600 ARAÇLIK OTOPARK

Sahildeki otopark yer altına alınarak 2 bin 300 araçlık yeni otopark hizmete açılacakBunun yanında Atatürk İlkokulu’nun alanı yeşil alan ve yer altı otoparkı olarak düzenlenip 300 araçlık yeni otopark yapılacak.

HASTANEYE ÜCRETSİZ ULAŞIM

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ulaşım çilesini çözüyoruz. Üstelik ücretsiz bir şekilde. Tüm mahallelerimizden elektrikli halk otobüslerimizle gün boyu Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne vatandaşlarımız ücretsiz bir şekilde gidip gelebilecek.

BELEDİYE SOSYAL TESİSLERİ

Başta Donanma, Dereağzı gibi şehrimizin önemli noktaları olmak üzere pek çok bölgemizde kaliteli hizmet veren belediyemizin işleteceği sosyal tesisler açacağız. Bu tesislerde halkımız kaliteli hizmet ve nezih ortamdan uygun fiyatlarla faydalanabilecek

HALK EKMEK PROJESİ

Halk ekmek uygulamasını hayata geçiriyoruz. Bu uygulamayla vatandaşlarımız en önemli gıda maddesine kolayca ve piyasa fiyatından daha ucuz bir şekilde ulaşabilecek. Uygulamada ekmek fabrikası kurmuyoruz. Yalova’da bulunan fırıncı esnaflarımızı finansal olarak destekliyor ve uygulamanın paydaşları haline getiriyoruz. Böylece hem vatandaşımız ucuza ekmek alıyor hem de esnafımız kazanıyor.

40 TL’YE YEMEK

Mahalle yaşam merkezleri içinde halk lokantaları kuracağız. Bu halk lokantalarında vatandaşlarımız ucuz bir şekilde yemek yiyebilecek. Tüm emekli ve öğrencilerimiz sadece 40 TL ödeyerek 3 çeşit yemek yiyebilecek.

DONANMA TESİSLERİ

Kentimizin marka alanlarından olan Donanma Tesisleri’ni belediyemiz bünyesinde sosyal tesis haline getireceğiz. Tesisleri belediyemiz işletecek; halkımıza muhteşem manzara eşliğinde, uygun fiyatlı kaliteli kafeterya ve restoran hizmeti sunacağız.” Gürel, proje tanıtımından sonra il genel ve belediye meclis üyelerini de sahneye davet ederek, kamuoyuna tanıttı.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)