29 EKİM YALOVA'DA TÖRENLERLE KUTLANDI
29 Ekim Cumhuriyet bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı Yalova’da düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Askeri geçit töreni ile başlayan program; 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Hava Meydan Komutanlığı’na bağlı eğitim uçaklarının gösteri uçuşu ile devam etti. 

29 Ekim Cumhuriyet bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı Yalova’da düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı. Askeri geçit töreni ile başlayan program; 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Hava Meydan Komutanlığı’na bağlı eğitim uçaklarının gösteri uçuşu ile devam etti. 

Törenlere, Vali Dr. Hülya Kaya, Garnizon Komutanı Deniz Albay Cenk Tosun ,Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş, Meliha Akyol, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, kurum müdürleri, il protokolü,, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi partilerin yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı mesajının okunmasının ardından Vali Hülya Kaya da günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaptı. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, şu sözleri dile getirdi: “Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Değerli Yalovalı hemşehrilerim, bizler şanlı tarihimiz boyunca hiçbir esarete boyun eğmeyen asil bir milletiz. ‘Ezelden beridir hür yaşadık, hür yaşarız.’ Son olarak bir var oluş ve yok oluş mücadelesi verdiğimiz Kurtuluş Savaşı’nda; aziz milletimizin gösterdiği destansı kahramanlık, dünyayı hayret ve hayranlık içinde bırakmıştır. Yedi düvele karşı kazandığımız bu zaferin meyvesi Türkiye Cumhuriyeti olmuştur. Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde, O’nun yaktığı özgürlük meşalesinin ışığında yılmadan yürüyoruz. Bugün Cumhuriyetimizin 100.yılına ermiş olmanın tarifsiz sevincini hep birlikte paylaşıyoruz. Atatürk, ‘Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir. Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır’ diyor. Bugün Cumhuriyet coşkusu yurdun dört bir yanında olduğu gibi Yalova’mızı da sarmış durumda. Bu güzel günleri bizlere bağışlayan Rabbimize şükürler olsun. Cumhuriyet sevdamız daim olsun. İstiklal ve istikbalimize giden yolda Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalsın. Değerli Yalovalı hemşehrilerim, bugün aynı zamanda Filistin ve Gazze’de yaşanan bir insanlık dramına tanıklık ediyor olmanın üzüntüsü içindeyiz. Maalesef bu kadim topraklarda kan ve gözyaşı eksik olmuyor. Bizleri derinden etkileyen bu hadiselerin bir an evvel son bulmasını umuyoruz. Mazlumların feryadının dinmesini bekliyoruz. Hak ve adaletin yeniden tesis edilmesi en büyük temennimiz. Barış ve huzur içinde, özgürce yaşayabilecekleri vatanlarına kavuşmalarını diliyoruz. Bu dileklerle Cumhuriyetimizin 100. yılını tebrik ediyor, nice yüz yıllar niyaz ediyorum. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

Vali Kaya’nın konuşmasının ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol mensupları tarafından hediyeleri takdim edildi. Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu. TUFAG ve YAFEM ekiplerinin halk oyunları gösterisi, Mehteran Takımı gösterileri ile devam eden tören, geçit töreni ile sona erdi. Kutlamalar Yalova'da çeşitli etkinliklerle devam etti. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)