YALOVA'DA TATBİKAT GERÇEĞİNİ ARATMADI
Yalova İl Afet Müdahale Planı kapsamında periyodik olarak her yıl gerçekleştirilen deprem tatbikatı 18 Ekim 2022 tarihinde Yalova genelinde resmi kurum ve kuruluşların katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Yalova İl Afet Müdahale Planı kapsamında periyodik olarak her yıl gerçekleştirilen deprem tatbikatı 18 Ekim 2022 tarihinde Yalova genelinde resmi kurum ve kuruluşların katılımlarıyla gerçekleştirildi. Senaryoya göre saat 10.00 sularında Yalova Çınarcık açıklarında 5,5 şiddetinde deprem gerçekleşti. Deprem sonrası verilen ikaz alarmı ile birlikte Yalova  İl Sağlık Müdürlüğü boşaltılarak, bina içindekiler güvenli alana indirildi. Yalova  Sağlık Müdürlüğü  bahçesinde SAKOM ( Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi) çadırı kurularak, afet sonrası yapılacak sağlık desteği için yönlendirmeler gerçekleştirildi. Hastane bahçesinde Sahra Hastanesi Çadırı kuruldu. Enkaz bölgelerine UMKE ve 112 Ambulansları yönlendirilerek, arama-kurtarma çalışmalarına katılım sağlandı. Enkazdan çıkarılan yaralıların enkaz içinde ve sonrasında enkaz alanına kurulan Tıbbi Uç Nokta Çadırlarında ilk müdahaleleri yapılarak, ambulans ile hastane alanında kurulan sahra hastanesine sevkleri gerçekleştirildi. Vatandaşalar için kurulan güvenli barınma alanında sağlık tedbiri amaçlı sağlık çadırı kuruldu ve sağlık personeli desteği sağlandı. Tatbikat saat 17:00’da sona erdirildi. 

Yalova genelindeki kurumlarda gerçekleştirilen deprem tatbikatında Yalova Devlet Hastanesi tam not aldı.

Depremin ardından senaryo hemen sahra hastanesini devreye sokan hastanede senaryo gereği gelen yaralılara anında müdahale edildi. Yalova’da olası bir deprem anı ve sonrasını test etmek adına bir deprem tatbikatı gerçekleştirildi. 5,5 şiddetindeki bir deprem senaryosu üzerinden verilen alarmla tatbikat başladı. Depremin bitmesi sonrasında kurumlar kendi sorumluluk alanlarında çalışmalara başladılar. Bu kapsamda 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminde hazırlıksız yakalanan Yalova Devlet Hastanesi’nin performansı da merak ediliyordu. Tatbikatta bu sorunun da cevabı alındı. Deprem sonrasında hızla sahra hastanesini kuran Yalova Devlet Hastanesi tüm imkanlarını devreye sokarak yaralılara müdahale etmeye başladı. Yalova Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr Hasan ERGENÇ başkanlığında koordine olan Yalova Devlet Hastanesi personeli senaryo gereği ortaya konulan performansla güven verdi. Tatbikatta belirtilen görevleri hızla ve kesintisiz yerine getiren personellere teşekkür eden Yalova Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr Hasan Ergenç , ”Hastanemizde yöneticilerimiz ve tüm görevli personellerimizle deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta senaryo gereği 5 büyük çadır kurulup sahra hastanesine dönüştürüldü. Öncelikle yatan hastaların tahliyesi ve hastaneye başvuran hastalarımızın acil durumda alınması gereken tedbirler, personellerimizin ne zaman ve ne şekilde yapması gerektiği görevler bir senaryo dahilinde canlandırıldı. Güzel ve yararlı bir tatbikat oldu. Kurumlar arası işbirliğinin önemi ile burada emeği geçen UMKE ,AFAD ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)