400 YATAKLI YENİ DEVLET HASTANESİ EYLÜLDE HİZMETE AÇILMASI PLANLANIYOR
Yapımına 2019 yılında başlanan 400 Yataklı Yeni Yalova Devlet Hastanesi, 17 Ağustos 2022 tarihinde geçici kabul işlemlerinin tamamlanmasıyla hizmete geçiş sürecine girdi.

Yeni hastanenin açılışı ve mevcut hizmet binasının taşınma süreçleri hakkında Vali Muammer Erol, Milletvekilleri ve Yalova İl Sağlık Müdürlüğü yönetimi tarafından bilgilendirme ve yerinde değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Muammer Erol başkanlığında gerçekleşen toplantıya, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, Yalova Devlet Hastanesi Başhekim vekili , Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr Burak Gül,  Acil Servis Sorumlu Hekimi Uzm Dr. Mustafa Erkan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz katılım sağlayarak, İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray tarafından süreç ile ilgili bilgi aldılar.

Eylül ayında hizmete başlaması planlanan 400 yataklı yeni hastanenin temizliğine başlandı.

Toplantıda İl Sağlık Müdürü Emrah Eray tarafından ilk aşamada acil servisin açılması planlanan hastanede bir süre hizmet verilerek sürecin gözlemleneceği belirtildi.

Akabinde15 poliklinik odası, 10’ar yataklı dahili ve cerrahi servis odaları, 1’incibasamak yoğun bakım ünitesi ve 4 ameliyathane odası, fizik tedavi ünitesinin ,idari birimlerin, yemekhanenin taşınması sağlanacak.

Sonrasında yine kademeli olarak yeni hastaneye taşınma süreci tamamlanacak.

400yataklı yeni hastane ile birlikte mevcut hastanenin hizmet kapasitesinde büyük ölçüde artış olacağı bekleniyor.

Eray, mevcut hastanede 250 olan hasta odası yatak sayısının 289’a, yoğun bakım yatak sayısının 60’tan 90’a, ameliyathane sayısının 11’den 17’ye, acil müşahede sayısının 18’den 60’a, diyaliz yatak sayısının 22’den 35’e, kemoterapi koltuk sayısının 6’dan 12’ye, endoskopi masa sayısının 2’den 8’e yükseleceğini belirterek, yeni hastanenin hizmete girmesi ile birlikte özellikli hizmet birimlerinden olan yanık ünitesi, çocuk yoğun bakım ünitesi ve kemoterapi yatağının da vatandaşların hizmetinde olacağı bilgisini verdi.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)