YALOVA’DA 112 ACİL SAĞLIK İSTASYOLARI DUR DURAK BİLMEDEN ÇALIŞIYOR
Yalova İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları yılın ilk 6 ayında toplam 58 bin 279 çağrının 14bin721’ine ambulans ile müdahale etti.

Yalova İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları yılın ilk 6 ayında toplam 58 bin 279 çağrının 14bin721’ine ambulans ile müdahale etti.  İstasyonların özverili çalışmaları hakkında bilgi veren Yalova İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray İstasyonlarının 6 merkez ve 6 ilçe istasyonu olmak üzere 12 noktada 182 personel ve 12 aktif ambulans, 2 motosiklet ambulans ve 16 yedek ambulans ile hizmet verdiğini belirtti. 

İl Ambulans Servisine gelen çağrıların tümü Komuta Kontrol Merkezinde cevaplanıp, 7/24 kesintisiz hizmet sunulduğuna dikkati çeken Eray şunları kaydetti: “.Yılın ilk 6 aylık döneminde ekiplerimiz toplamda 303 bin 750 km yol katetmişlerdir. Vatandaşlarımızdan gelen çağrı üzerine yola çıkan ambulanslarımız birer küçük hastane donanımında olup; 3 personel ile hareket etmekte ve hayat kurtarma zincirinin en önemli halkasını oluşturmaktadır.” Eray özellikle Covid-19 pandemi sürecinde de ambulans ekiplerinin büyük özveri ile hizmet verdiğini sözlerine ekledi.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)