İLYASKÖY KÖY MEYDANI DÜZENLEMESİ  İHALEYE ÇIKILIYOR
İl Genel Meclis üyesi arkadaşlarımızla aldığımız karar doğrultusunda bu yıl Çiftlikköy ilçemizde İlyasköy Köyümüzde köy meydanı düzenlemesi yapılacak.

Yalova İl Genel Meclis Üyesi İdris Durmuş şu açıklamalarda bulundu: 


İl Genel Meclis üyesi arkadaşlarımızla aldığımız karar doğrultusunda bu yıl Çiftlikköy ilçemizde İlyasköy Köyümüzde köy meydanı düzenlemesi yapılacak. Bu doğrultuda  İl Özel İdaremizin Yatırım ve İnşaat Müdürlüğümüzce ihale ile ilgili  ön hazırlıklar tamamlandı .  İhale ilgili tüm bilgiler EKAP’ta  yayınlandı. İhale 6 Nisan 2023 tarihinde  gerçekleştirilecek. 

İl Genel Meclisimizde Köy Meydanlarının düzenlenmesi konusunda aldığımız ortak  karar ile  Çiftlikköy ilçemize bağlı  İlyasköy’ de  yapılacak meydan düzenlemesi projemizin taslak mimari planı köy muhtarımız ve köy ihtiyar heyeti ile   İl Özel İdaremizin teknik elemanları ,Meclis Başkanımız ve Genel sekreterimiz ve Çiftlikköy İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarım ile  yerinde keşif ve istişare yapılarak  hazırlanmıştı.

Projenin ihale  aşamasına geçilmesi için çalışmalar tamamlandı.

Kısa zamanda ihalenin gerçekleştirilmesi ile prosedür tamamlanıp yatırımımızı yapmayı hedefliyoruz. İlyasköy’ümüzün  karakteristik dokusunu yansıtan yaklaşımla hazırlıklar yapıldı. Köy meydanındaki tarihi ağaçlar bizim için projelendirmede ana hatları belirledi.

 Modern ekipmanlar ile köy meydanlarını yenileme çalışmamız her yıl ilçelerimizden birer  köyümüzde yapılarak devam edecek. Köy meydanlarını daha modern görünümle dizayn edip yenilemeyi hedeflemekteyiz.

Aynı zamanda İlyasköy’ ümüzde  yine İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızla aldığımız karar ile İl Özel İdaremizce Köy Muhtarlık Hizmet binasının tadilatı yapılarak modern görünüme kavuşturulmuştu. Köy meydanında  peyzaj değişikliği köy muhtarlık hizmet binasının yenilenmesi ile birleşince görsel anlamda da   bütünlük arzedecek. Köyümüzdeki hemşehrilerimize  sosyal donatıları ile  hizmet verilmeye başlanılması köy merkezi görevini daha da artıracak .Ayrıca  eski köy  adetlerinin  ve işlevlerin de zamanla geri kazanımı sağlanmış olacak.

Gençlerimize  ve çocuklara   da elbette bu yenilenmede  hizmetlerine sunulacak alanlar oluşacak. Köylerimizdeki kadınların da kullanımına uygun olacak bu çalışmalar ile köylerimiz daha fazla cazibe merkezi konumuna ulaşacağına inanıyorum.

Elbette köylerimizdeki büyüklerimiz de asırlık ağaçların altında beraber içilen  nefis çay ile geçmiş hatıralarını dinleme fırsatını sunmaktalar. Doğalgazın yakında İlyasköy’ümüzde vatandaşımızın kullanımına sunulacak olması , diğer köylerde olduğu gibi İlyasköy’de de köye doğru yönelişi artıracaktır. Köylerde evlerin bu çerçevede yenilenmesi, tadilatlarının yapılması bizlere mutluluk vermekte. 

Tüm aşamalarda emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkürü borç biliyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)