BAŞKAN SİLPAGAR, YALOVA BASINIYLA BULUŞTU
Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Yalova’nın yerel ve ulusal basın temsilcileriyle Çiftlikköy Belediyesi Saklıbahçe Sosyal Tesisleri’nde kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.

 Samimi bir ortamda geçen etkinlikte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Silpagar, yeni dönemde aday olup olmayacağından, 2023 yılında Çiftlikköy’de gerçekleştirmek istediği projelere, yeni hastaneden, OSB’lerin getireceği nüfus artışıyla ilgili projeksiyonlara, Cumhurbaşkanlığı seçim tahminine kadar pek çok konuda düşüncelerini dile getirdi. 

“ÇİFTLİKKÖY CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ”

Çiftlikköy’ün 5 OSB’nin devreye girmesine ne kadar hazır olduğuyla ilgili soruyu yanıtlayan Başkan Silpagar, beklenen nüfus artışını karşılamaya yönelik çalışmaların yapıldığını dile getirdi. Başkan Silpagar, “Bununla ilgili imar çalışmalarımızı yapıyoruz. Kelebek Çayırı’nda 1200-1300 dönüm civarında bir alanı bir kısım hariç, 4 kat şeklinde imara açtık, 1.2 emsal ve yüzde 41.7 kesinti ile yeni bir mahalle oluşturduk. 1200 dönümlük arazinin yaklaşık 450 dönüm civarı donatı alanı olarak ayrıldı, 700 dönümü ise konut alanlarına ayrıldı. Bana göre bu Yalova’da bu bir ilk, askıya da çıktık. Orada da yavaş yavaş şehirleşme başlar. OSB’nin hemen arkasında düşünüyoruz, tarımdan görüş bekliyoruz.  Biz hesap yaparken yan sanayilerle birlikte KSA’lar oluşturduk. OSB olduğu için nüfus projeksiyonu yaparken 7 ile çarpmak zorundayız. Dolayısıyla 50 bin çalışan deniyorsa 350 bin nüfus gelecek demektir. Bölge büyüyecek. Yüzde 40’ı Çiftlikköy’de kalanı da çevrede otursa bu karşılanır. Ama Çiftlikköy öyle bir cazibe merkezi oldu ki OSB’ler bitmeden nüfus 50 bini geçti. Dolayısıyla biz bu imar çalışmalarını yeniden gözden geçirdik. Hesaplamalarımıza göre gelecek 350 bin nüfusun yüzde 60-65’i Çiftlikköy’de ikamet edecek şekilde biz tekrar çalışmaya başladık. Artış bekliyorduk ama umduğumuzun biraz üzerinde, özellikte Yalova’dan Çiftlikköy’e çok göç var. Çiftlikköy cazibe merkezi haline geldi diye düşünüyorum” dedi. 

“CHP’LİLER ECEVİT’LE İLGİLİ SAMİMİ DEĞİLDİ”

Çiftlikköy Belediye Meclisi’nin Ocak ayı oturumunda Eski Başbakan Bülent Ecevit’in isminin Çiftlikköy’de bir caddeye verilmesi CHP’li meclis üyelerinin ret oylarına karşın AK Parti ve İyi Parti’nin evet oylarıyla kabul edilmişti. Bu konudaki düşüncelerinin sorulması üzerine Başkan Silpagar, konuyla ilgili olarak CHP’lilerin Ecevit’in ismini siyaseten kullanma çabasında olduğunu vurguladı. Başkan Silpagar, “CHP daha önceden Bülent Ecevit’in adını koyalım diye meclise sunmuşlardı, biz de dedik ki, bu teklif DSP’den olmalı, çünkü oranın genel başkanı, oradan bir dilekçe alalım veya sözlü olarak, arayıp izin alıp koyalım. Bunu böyle yapmadılar. Eski DSP’li bir emekli öğretmen dilekçe verdi, beyefendiyi tanımıyorum da, onun dilekçesiyle biz verdik. Ülkemizde Başbakanlık yapmış Sayın Bülent Ecevit’in adını da Çiftlikköy’de güzel bir caddeye adını koyduk. Bundan şu çıkıyor kısaca, CHP’li meclisteki arkadaşların samimi olmadıklarını, Bülent Ecevit adını siyaseten kullanmaya çalıştıkları çıkıyor ortaya. Başka bir şey değil, bunun hiçbir açıklaması yok. Yani bunlar her buldukları şeyi herhalde siyasi malzeme yapmaya çalışıyorlar, onların üçüncü genel başkanlarının adını da siyasi malzeme yapmaya kalkmaları çok hoş olmadı. Ben de hoş karşılamadım. AK partili Belediye Meclis Üyeleri ile Sayın Bülent Ecevit’in adı geçti,  caddemize adı verildi. Bakın rahmetli Sayın Alpaslan Türkeş’in adını koyarken MHP teklifi sundu, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu adını koyarken BBP sundu, rahmetli Necmettin Erbakan hocanın adını koyarken Yeniden Refah partisi, Saadet Partisi teklifte bulundu. Dolayısıyla o teklifler, genel başkan oldukları yerlerden geldi. Iğdırlılar derneğinden geldi Boraltan Köprüsü teklifi geldi, onu koyduk. Vaziyet bu. Bu insanların hepsi o isimler konurken samimiydiler. Bir caddeye adının konulmasını da Çiftlikköy Belediyesi’ne bırakmışlardı. Biz böyle bir teklif sunuyoruz, lütfen bunu değerlendirin diye. Aynı samimiyeti ben CHP’lilerde görmedim. Samimi değiller, samimi insanlar kendi genel başkanlarının adı geçtiği bir yerde, ellerini hayır olarak kaldırmazlar” diye konuştu. 

“İÇİMDE UHDE KALAN PROJE…”

Şimdiye kadar yapamadığı için üzüntü duyduğu en önemli projeyi açıklayan Başkan Silpagar, “İçimde uhde kalan proje, Siteler Mahallesi ile Çiftlik Mahallesi Çakallar Bayırı denilen yeri birleştiren köprülü kavşağın yapamamız. Ama inşallah projeleri bitti, onaylar alındı karayollarından, o da yapılacak diye umuyorum, vekillerimiz de o köprünün yapılması için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar” dedi. 

“ÇİFTLİKKÖY ÖZEL ÜNİVERSİTELERİ KALDIRACAK KAPASİTEYE SAHİP”

Başkan Silpagar, üniversite konusu hakkında düşüncelerini ise şu şekilde dile getirdi; “Çiftlikköy’de OSB içinde kurulacak o butik fakülteler ve teknopark, devamında o vakıf ya da özel üniversiteleri peşinden getirecektir. Çiftlikköy ona da hazır, altyapısıyla, imarıyla, temizliğiyle, park bahçeleriyle, gelir giderleriyle de hazır. Her şeyiyle Çiftlikköy biz özel üniversiteyi, bir vakıf üniversitesini kaldıracak kapasiteye sahip.”

“2023’TE DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ 5 PROJE”

2023 Yılında gerçekleştirilmesi planlanan 5 proje hakkında bilgiler veren Başkan Silpagar, “2023 yılında düşündüğümüz 5 tane şeyi sayayım ben size, acil bitirmemiz gereken projelerimizi söylüyorum.  İlk sırada kapalı spor salonu ve stad. Şu ana kadar bitmesi lazımdı ama, bitecek. İkinci olarak, İhlas bölgesinde 16 dönümlük denize nazır bir arazi var. Burada büyük bir sosyal tesis ve mesire alanı oluşturuluyor, kısa zamanda gireceğiz. Kelebek Çayırı’nda millet bahçesinin karşısında Çiftlikköy Belediyesi yürüyüş yolları, parklar ve oradaki halkın bir kısmını karşılamak için güzel bir kafe hazırlığımız var. Gacık Deresi ıslahı bittiği zaman Sultaniye Mahallemizin meydanı büyütülecek. Yani orada konser verilebilecek, halkın toplanabileceği bir meydan oluşturulacak. Bu sene yapabileceklerimiz arasında bunlar. Ama bizim bomba proje dediğimiz şey, bu altyapı çalışmalarıyla ilgili bir çalışmamız var. Çünkü bakın beklenen bir nüfus  var. Bu kanalizasyon hatlarının bunu kaldırma şansı yok, 2014-2016 meclislerindeki konuşmalarımı dinlerseniz ben demiştim bunu da bitirelim diye. Yok yeni yapıldı filan diye istememişlerdi. İşte bugün yine karşımıza çıktı. Şu anda sıkıntımız yok, 3-5 yıl daha gidebilir ama o kadar. O yüzden iki şekilde düşünüyoruz, ana caddeleri de asfaltı kazmadan kazı makinesi ile borular yerleştirilecek. Yani daha önceki gibi değil, halkımız çok eziyet çekmeden” dedi. 

“ESKİ HASTANE, ÇİFTLİKKÖY DEVLET HASTANESİ OLARAK HİZMET VERMELİ”

Yalova Yeni Devlet Hastanesi’ne Çiftlikköy’den ulaşımın iki vesaitle yapılmasıyla ilgili soruya yanıt veren Başkan Silpagar, bu durumun çözümünün sadece Çiftlikköy Belediyesi’nin elinde olmadığını ifade ederek, “Hemen her ilçemizde devlet hastanemiz var. Bizim İl Sağlık Müdürlüğünden tek ricamız şu, Yalova Devlet Hastanesinin Çiftlikköy Devlet Hastanesi yapılıp, bir alt ölçekte Çiftlikköy halkına hizmet etmesi. Adını da Çiftlikköy Devlet Hastanesi yaparsanız ve oradaki poliklinikler de devam ederse, bunun kısa yolu bu. Biz bunu da bildirdik, her yerde dile getiriyoruz. Çiftlikköy halkının istediği de bu. Yani benim devlet hastanemi buradan alma adını da Çiftlikköy koy, çünkü Çiftlikköylüyüz, büyüyoruz, adımızın yazdığı yerler hoşumuza gidiyor. O da Çiftlikköy’e yakışır, çünkü Çiftlikköy sınırları içinde bir devlet hastanesi yok. Tam bizim sınırımızda yapılmış bir devlet hastanesi var, bize hizmet ederse, siz 60-70 bin nüfusun şehir hastanesine gitmesinin önünde durmuş olursunuz, rahatlatmış olursunuz” şeklinde konuştu. 

BAŞKAN SİLPAGAR, 2024’TE ADAYLIK İÇİN YEŞİL IŞIK YAKTI

Başkan Silpagar, “2024 yerel seçimlerinde aday olmayı düşünüyor musunuz” sorusuna şu yanıtı verdi;  “Niyetimiz var ama bu sadece benim verebileceğim bir karar değil. Ama benim şahsi olarak niyetim var, Çiftlikköy’ü gezdiğimiz zaman hemşerilerimden ben o samimiyeti alıyorum. O samimiyeti görüyorum, o samimiyetin olduğu yerde istatistikler sorun olmaz, sandık sorunu da olmaz.”

“ÇİFTLİKKÖY HALKI BAŞKANLARINI MAHCUP ETMEZ”

“Önümüzdeki dönem yapılacak genel seçimlerde tahmininiz nedir” sorusunu yanıtlayan Başkan Silpagar, “Çiftlikköy’den Sayın Cumhurbaşkanımıza büyük destek gelir. Çiftlikköy’de Ak Parti birinci parti, milletvekilliğinde de yüksek bir oy oranı gelir. Başkanlık seçiminde ise kesinlikle Çiftlikköy içerisinde yüzde 50’nin çok üzerinde oy alacağımızı biliyorum. Bakın sanıyorum demiyorum, çünkü Çiftlikköy halkı başkanlarını mahcup etmez” ifadelerini kullandı. 

“PARK ALANININ TAPUSU OLUR MU?”

Sultaniye Mahallesi’nde çocuk parkının satıldığıyla ilgili muhalefetin yaygara yaptığını ancak Belediye Meclisi’nin park yeri satışı ile ilgili karar alamayacağını hatırlatan Başkan Silpagar, “Hatırlıyor musunuz böyle bir yaygara yaptılar, orası bir arsaydı. Halk dedi ki şuraya bir park yap. Biz de dedik ki bakın yanına bir ev yapılıyor, ev yapılana kadar buraya geçici bir park yapalım. Yanına dikkat ederseniz ev yapıldı bitti. Oradaki arsadan, bakın park alanı değil arsadan park aletleri kaldırıldı o kadar. Düşünebiliyor musunuz, belediyecilikte bilmeden konuşmak işte bu. Karşında 9 yıllık bir belediye başkanı, karşında 35 yıllık bir belediye, böyle hatalara düşer mi, böyle yanlışlar yapar mı? Bana iki laf derken sen Çiftlikköy Belediyesinin 35 yıllık tarihine söylüyorsun, ayıptır. Dolayısıyla orasıyla ilgili amacımız da şu, Çiftlikköy Sultaniye Mahallesinin Sağlık Ocağı yeri yok. Orasını satışa çıkardık, İl Sağlık Müdürlüğü’ne sağlık ocağı olarak tahsisini yapacağız, üst katı da eczane vs olacak şekilde. Bu haber yayınlanmadan bir ay önce, kendi sosyal medyamızda park taşınıyor diye, dere kenarında yeni park alanının yerini göstermişiz. Sadece dere islahını bekliyoruz ama olmadan da girer miyiz gireriz” diye konuştu. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)