10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA - CHP YALOVA İL BAŞKANI ERDEM DOĞANCI
CHP Yalova İl Başkanı İsmail Erdem Doğancı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. Yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, “O’nun kurduğu cumhuriyet ve hayata geçirdiği devrimlerin Türk milletine kazandırdıklarının değerini bugün daha net anlıyoruz” dedi.

İl Başkanı Doğancı, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“O sadece başarılı bir komutan, büyük bir devlet adamı, tarihe yön veren bir devrimci değildi. O, yüz yıl önce savunduğu fikirler, ortaya koyduğu düşüncelerle bile günümüzün ilerisinde olmayı başarabilen bir liderdi. Onun liderliği sadece Türk milletinin değil dünyanın da saygısını kazanmış; hatta dönemin Birleşik Krallık Başbakanı “Yüzyıllar nadir olarak dâhi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki 20. yüzyılın dahisi Türklere nasip oldu ve kader onu bizim karşımıza çıkardı” demiştir.

O’nun kurduğu cumhuriyet ve hayata geçirdiği devrimlerin Türk milletine kazandırdıklarının değerini bugün daha net anlıyoruz. Bugün başta Ortadoğu coğrafyası olmak üzere dünyanın içinde bulunduğu savaş ve kargaşa ortamı, Mustafa Kemal Atatürk gibi bir devrimci liderin eksikliğini bir kez daha kanıtlamaktadır. Güzel ülkemizin bulunduğu coğrafyaya hakim olan kaos ortamı, emperyalist güçlerin savaş ve kanla sürdürdüğü ayak oyunları ve Filistin’de yaşanan dram Atatürk’ün ülkemize kazandırdıklarının önemini bir kez daha sergilemektedir.

O yüzden vefatının 85. Yılında sadece Atatürk’ü anmak değil onu anlatmak, yaşatmak da bir o kadar önemlidir.

Bu duygu ve düşüncelerle bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, tarihin gördüğü en büyük devrimcilerden Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 85. Yıldönümünde bir kez daha rahmet, minnet, sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz”

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)