YALOVA'DA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
19 Eylül Gaziler Günü, Yalova’da düzenlenen bir dizi etkinliklerle kutlandı. Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Öğretmen Üsteğmen Hakan Yavaş yaptı.

Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Öğretmen Üsteğmen Hakan Yavaş yaptı.

 ‘Aziz gazilerimiz vatan size minnettardır’

Yavaş, konuşmasında şunları söyledi: “En yüce mertebe olan şehitlik makamı ile birlikte alınan gazilik mertebesi bağımsızlık ile kutsal değerler uğruna mücadele eden ve bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan kahramanların hak ettiği müstesna bir derecedir. Şehit nurlanmış gazi ise onurlanmış askerdir. Birlik ve bütünlüğümüzün yurt sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün, ölümsüzleşen abideleri olan kahraman gazilerimiz yüksek bir sorumluluk duygusu ile ülkemiz, milletimiz, bayrağımız ve aydınlık geleceğimiz için canla başla mücadele ettiniz. Ölürsek şehit, kalırsak gazi anlayışı içerisinde mücadeleye devam ediyorsunuz. İstikbalimizi ve istiklalimizi savunmak için gösterdiğiniz benzersiz cesaret ve kahramanlık asla unutulmayacak, aldığınız şanlı tarihimizde sonsuza dek yaşayacaktır. Bizler, gazilerimizden ve şehitlerimizden aldığımız manevi güçle, içinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun, milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan saldırılara asla fırsat vermeyecek. Bu uğurda inanç ve kararlılıkla vatanımızın bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğimizi devam edeceğiz. Hain terör saldırıları sonucunda gazi olmuş tüm güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza büyük bir minnet borcumuz vardır. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de vatanımızın bağımsızlığını birlik ve beraberliğimizi hedef alan şer güçler kahraman güvenlik güçlerimizin canları pahasına ortaya koydukları mücadeleyle aziz milletimizin azmi ve kararlılığı karşısında yok olmaya hâkimdirler. Sizler kutsal vatan görevinin en yücesini yaptınız. Sizlerle gurur duyuyoruz. Asil Türk milleti daima yanınızdadır ve yanınızda olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda etmiş aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş rahmet ve şükranla anıyor, gazilik mertebesiyle onurlanmış gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyoruz. Aziz gazilerimiz vatan size minnettardır.”

 ‘19 Eylül; kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür’

 Bir konuşma da Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şube Başkanı Şakir Güner yaptı. Güner, “Üzerinde yaşadığımız toprakların bizler için vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıklarının eseridir. Her dönemde hür yaşamayı, bağımsızlık ve fedakarlıkların eseridir. Tarihin her döneminde hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, burada şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Aziz milletimizin asırlardır Anadolu toprakları üzerine verdiği varoluş mücadelesinin şifresi‘ ölürsem şehit, yaşarsam gazi’ deyişinde saklıdır. Yüce Türk milletinin bağrından çıkmış şanlı ve şerefli Türk ordusu dün olduğu gibi bugün ve yarın da vatanımızın bölünmez bütünlüğünün sigortası, hürriyet ve bağımsızlığın en büyük güvencesi ve dayanağıdır. İnanıyoruz ki kan dökülerek vatanı olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. 19 Eylül savaş meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. Kahraman gaziler gününüz kutlu olsun. Hiç düşünmeden ve geriye bakmadan vatan, millet, bayrak için yediden yetmişe emperyalist devletlerin topyekûn saldırılarına karşı mücadele ederek bize bu cennet vatanı emanet eden şehitlerimizi Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi Gaziler Günü’müz münasebetiyle rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar diliyorum ”dedi.

Konuşmaların ardından Şehit Ahmet Uzun Ortaokulu öğrencilerinden Zeynep Faika Olgun ‘Kahraman’ isimli şiiri okudu. Günün son programında ise Yalova Merkez Camii’nde saat 12:00’da mevlidi şerif programı düzenlendi.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)