YALOVA’DA DA MÜZİK YASAĞI KALDIRILMALI
Mawish Beach İşletme Sahibi Osman Barut, Antalya’da kaldırılan müzik yasağının Yalova’da da uygulanması gerektiğini söyledi.

1 Temmuz 2021’den beri tüm Türkiye’de uygulanan koronavirüs salgınından korunmak adına müzik yayını kısıtlaması kararı turistlik bölgelerde kaldırılmaya başlandı. Son olarak Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı karar üzerine eğlence yerlerinde müzik kısıtlaması uygulamasının iptal edildiği duyuruldu. Bunun üzerine Yalova Mawish Beach İşletme Sahibi Osman Barut Yalova Valiliği ve siyasilerin konuya müdahil olması gerektiğine dikkat çekti. 

İşletme Sahibi Osman Barut; Yalova’nın en gözde turizm bölgesi konumunda olan Çınarcık Teşvikiye bölgesinde her sezon onlarca sanatçıyı ağırladıklarını ve bu süreçte yüzbinlerce turiste ev sahipliği yaptıklarını dile getirerek. Yaz aylarında müzik kısıtlaması uygulamasının sona ermesi gerektiğine dikkat çekti. 

İşletme Sahibi Barut: “Pandemi ile gelen kısıtlamalardan en çok etkilenen sektörlerden birisi de müzik yayını yapan eğlence sektörüdür. Bölgemize gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler eğlence için günübirlik bölgemize gelmektedir. Fakat müzik kısıtlaması büyük bir sorun teşkil edip sektöre ve bölgedeki esnafa zarar vermektedir” dedi.

Antalya’nın aldığı kararın kendileri için umut olduğunu ifade eden Mawish Beach İşletme Sahibi Osman Barut: “Antalya’da alınan müzik kısıtlamasının kaldırılması kararı bizlere umut oldu. Yalova için de aynı kararı bekliyoruz. Turizm kenti olan Yalova’da da muhakkak ki eğlence de önemli. Özellikle konut dışı bölgelerde müzik yayın yasağı daha ileri bir saate alınmalı. Eğlence amacıyla bölgemize gelen misafirlerimiz müzik yayın saati kısıtlı olması nedeniyle hem turizm bölgesindeki hem de şehir merkezindeki müzik yayını yapan işletmelerden erken ayrılmak zorunda kalmaktadır. Bu süreçte Yalova’daki bürokratların ve siyasilerin elini taşın altına atması gerekiyor.” İfadelerini kullandı. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)