VEKİL BECAN:’YALOVA ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRMEYİ HAK ETMİYOR!’
CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin tam kapasite hizmet veremediğini belirterek, eleştirilerde bulundu.

Yalova’da doktorların 26 aydır koridorlarda bekletildiğini söyleyen Becan,’Yalova Üniversitemizin takdire şayan çaba ve katkılarıyla ilimize kazandırılan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye standartlarına uygun donanımına ve kadrosuna rağmen tam kapasite hizmet veremiyor. Bilindiği üzere, seçim öncesinde Yalova Üniversitesi TIP Fakültesi Morfoloji binası hazır hale getirilmiş, akabinde ilimizde yıllardır eksikliği hissedilen Onkoloji, Hematoloji, Kalp ve Damar Cerrahisi, Beyin Cerrahisi, Plastik Cerrahi, Nöroloji, Endokrinoloji, Çocuk Hastalıkları, Çocuk Psikiyatrisi ve uzman yoğun bakım ekipleri gibi son derece elzem ve hayati branşlara atamalar yapılmıştı. Ne var ki Yalova halkına hizmet edecek bu uzman kadroların, 26 aydır İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı koridorlarında bekletilen ve bir türlü imzalanmayan Afiliasyon Protokolü nedeniyle Yalova Eğitim ve Araştırma hastanesinde göreve başlayamadıkları ve ilimizden ayrılma noktasına geldikleri biliniyor.’ dedi.

‘YALOVA HALKININ MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİDİR’

YALOVA Üniversitesinin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini de ifade eden vekil Becan,’Yalova Üniversitesinin üzerine düşen görevi eksiksiz biçimde yerine getirmesine karşın Bakanlık bürokrasisi hemşerilerimizin nitelikli sağlık hakkından yararlanmasının neden engellendiğini açıklamak zorundadır! Yalovamızda sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltmek ve bölgeye daha iyi bir sağlık altyapısı sunmak amacıyla kurulan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bu şekilde atıl durumda bırakılması telafi edilemez boyutta ciddi bir halk sağlığı sorunu oluşturuyor. Bu durum, sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi, eğitim ve araştırmanın desteklenmesi açısından Yalova’nın sahip olduğu büyük potansiyeli heba ettiği gibi milli servetimizin de israf edilmesine sebep oluyor. Yalova halkının TBMM’deki temsilcisi olarak, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve bölgeye daha iyi bir sağlık altyapısı sunulması için gerekli protokolün bir an önce imzalanması adına Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’nın elini taşın altına koyacağına ve bürokratlarının aksine çözüm odaklı adımlar atacağına inanıyorum. Daha fazla zaman kaybetmeden Yalova halkına büyük mağduriyetler yaşatan bu sorunu ortadan kaldıralım. Böylece hem Yalovamız kazansın hem de Yalova halkı anayasal hakkı olan sağlık teminatından payına düşeni alsın. Yalova halkı adına konunun takipçisi olacağımın ve protokolün imzalanması için çaba harcayacağımın bilinmesini isterim.’ diye konuştu.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)