VALİ MUAMMER EROL’UN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Yalova Valisi Muammer Erol 29 Ekim Cumhuriyet bayramının 99. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Bugün Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği ve “Türk milletinin tabiat ve adetlerine en uygun idare “olarak tanımladığı Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 99. yıldönümünü kutlamanın gururu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.

Cumhuriyet, ulusun egemenliğini kendi elinde tuttuğu, demokrasilerin gelişmiş olduğu ülkelerin devlet biçimi, ekonomik, toplumsal, siyasal ve kültürel dönüşümdür.

Türk Milletinin; büyük fedakârlıklarla kazandığı Kurtuluş Savaşının eşsiz zaferi neticesinde ilan edilen Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk Milletine yeni ufuklar açmış, farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatarak ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımıza bir dinamizm getirerek, aydınlık yarınlar inşa etmiştir.

Cumhuriyetin ilanı ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti, ekonomisi, sağlık, eğitim, bilim, kültür alanındaki atılımları ve güçlü demokrasisiyle dünyanın yükselen güçlü ülkeleri arasındaki yerini almış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün deyişiyle “muasır medeniyet seviyesine çıkarma” mücadelesinde önemli mesafeler kat edilmiştir. 99 yıl önce olduğu gibi bugünde milletçe, birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize sımsıkı sarılarak, büyük ve güçlü Türkiye idealimizi hep birlikte inşa ederek Cumhuriyet’in ilelebet var olacağını kararlılıkla vurguluyorum.

Bu duygularla başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere İstiklal Savaşı kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; Büyük Türk Milletinin ve Yalovalı Hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)