VALİ KAYA: ÇOCUKLAR İÇİN BARIŞ İSTEMELİYİZ
Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Hersek Lagünü'nde çocuklarla buluştu. Yalova Valisi Hülya Kaya, "Aslında her çocuğun savaş ortamında değil barış ortamında, tam da özlediğimiz bu ortam içerisinde büyümesini, gelişmesini istiyoruz. İnşallah en kısa zaman içerisinde Gazze'deki çocuklarımız da barışa, huzura kavuşurlar” dedi.

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Hersek Lagünü'nde çocuklarla buluştu. Yalova Valisi Hülya Kaya, "Aslında her çocuğun savaş ortamında değil barış ortamında, tam da özlediğimiz bu ortam içerisinde büyümesini, gelişmesini istiyoruz .İnşallah en kısa zaman içerisinde Gazze'deki çocuklarımız da barışa, huzura kavuşurlar” dedi.

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’ya Hersek Lagünü ziyaretinde; Hersek Lagünü gezisine; Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Altınova Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Altınova İlçe Emniyet Müdürü H. Kürşat Seçer, Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova İl Şube Müdürü Nevzat Alğan, İl Kültür Müdürü ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin ve daire müdürleri eşlik etti.

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Altınova Belediyesi Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Kuş Gözlem Kulesi ile Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesini ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı. Ziyaretleri kapsamında Altınova ilçesine gelen Vali Kaya, ilk olarak Altınova Belediyesi tarafından işletilen ve bazı türlerin yaz ve kış aylarını ayrı ayrı geçirmesi dolayısıyla "kuş oteli "olarak da adlandırılan Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Altınova Belediyesi Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Kuş Gözlem Kulesinde Kuş Gözlemcisi Fatih Bülbül, Vali Kaya’ya Hersek Lagünü ve kuş popülasyonu hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Kararı ile "kesin korunacak hassas alan" olarak da tescil edilen lagünle ilgili bilgi alan Vali Kaya, ardından minik öğrencilerle doğaya ördek salıp alanda bulunan kuş müzesini gezdi.

 Gazze’deki Çocuklar.

Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi'ni minik öğrencilerle gezen Yalova Valisi Hülya Kaya, "Aslında her çocuğun savaş ortamında değil barış ortamında, tam da özlediğimiz bu ortam içerisinde büyümesini, gelişmesini istiyoruz. İnşallah en kısa zaman içerisinde Gazze'deki çocuklarımız da barışa, huzura kavuşurlar” dedi. DKMP Genel Müdürlüğü ve Altınova Belediyesi tarafından yürütülen projeyle hayata geçirilen merkezi ziyaret edecek insanların her mevsim 125'e yakın kuşu yakından gözlemleyebildiğine dikkati çeken Vali Kaya, şunları kaydetti: “Bugün çocuklarımızla bir mesaj da vermek istiyoruz. Özellikle Filistin'deki evlatlarımıza yapılan mezalime karşın çocuklarımızla birlikte bir haykırışta da bulunmak istiyoruz. Aslında her çocuğun savaş ortamında değil barış ortamında, tam da özlediğimiz bu ortam içerisinde büyümesini, gelişmesini istiyoruz .İnşallah en kısa zaman içerisinde Gazze'deki çocuklarımız da barışa, huzura kavuşurlar.”

 Tıbbi Aromatiği Gezdi

Kuş Gözlem Kulesinin ardından Altınova Belediyesi Engelsiz Tıbbi Aromatik Bahçesini ziyaret eden Vali Kaya, Altınova Belediyesi Ziraat Mühendisi Alihan Sevinç’ten alan hakkında bilgi alarak bahçeyi gezdi. Daha önce alana gelmemiş herkesi lagünü görmeye davet eden Vali Kaya, ayrıca alanda bulunan Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi'nde de yüzler endemik bitki türünü görebileceklerini söyledi. İkram edilen tıbbi nane çayını tadıp AR-GE laboratuvarında geliştirilen yeni ürünlerin satışının yapıldığı ofisi de gezen Kaya, kendisini bekleyen öğrencilere Türk Bayrağı ve hediyelerini verdikten sonra alandan ayrıldı.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)