MANAVGAT SEMALARINDA BİR YALOVALI
Yalova’nın Samanlı Köyü’nde ikamet eden ve uzun yıllardır havacılık sektöründe olan Nazım İnceler’den örnek alınacak davranış. Meslekte 13. Yılını dolduran ve 5 yılını yangın helikopteri, 8 yılını ise bir özel şirkette jet pilotu olarak devam eden İnceler, gönüllü olarak gittiği Antalya’nın Manavgat ilçesinde yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

Yalova’nın Samanlı Köyü’nde ikamet eden ve uzun yıllardır havacılık sektöründe olan Nazım İnceler’den örnek alınacak davranış. Meslekte 13. Yılını dolduran ve 5 yılını yangın helikopteri, 8 yılını ise bir özel şirkette jet pilotu olarak devam eden İnceler, gönüllü olarak gittiği Antalya’nın Manavgat ilçesinde yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Yalova’nın Samanlı Köyü’nde ikamet eden ve uzun yıllardır havacılık sektöründe olan Nazım İnceler’den örnek alınacak davranış. Meslekte 13. Yılını dolduran ve 5 yılını yangın helikopteri, 8 yılını ise bir özel şirkette jet pilotu olarak devam eden İnceler, gönüllü olarak gittiği Antalya’nın Manavgat ilçesinde yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

Gönüllü olarak yangın söndürme çalışmalarına katıldığını belirten İnceler; “Yangınların başladığı ilk gün ‘ben burada olmalıyım’ dedim. Sonra çalışmış olduğum şirkettin yetkilileri ile görüşüp konuyu izah ettim. Çünkü ben yangın helikopterlerinde 5 yıl boyunca gözlemci olarak görev yaptım. Sağ olsunlar anlayışla karşıladılar ve ‘orman daha önemli hemen git’ dediler” dedi.

Manavgat İlçesine Geldim
Aslen jet pilotu olduğunu belirten İnceler; “ Özel bir şirkette jet pilotuyum. Yangın helikopterleri ve uçaklarında da görev aldım. Yangın için kiralanan RusKamov -32 tipi helikopterde önceden tecrübem vardı. Bu helikopterin pilotu rahatsızlandı ve bende gözlemci pilot olarak göreve başladım. Şuan Rus pilotları havadayken bizler yönlendiriyoruz. Ayrıca yeni gelen 40 tonlukIIlyushin-2 76 uçağında da görev yaptım. Uçakta gözlemci olarak uçtum çıkan yangını koordine ettim” dedi.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)