KÜÇÜK İTFAİYECİLER PARKURU BAŞARIYLA TAMAMLADI
Yalova Belediyesi, İtfaiye Haftası etkinlikleri çerçevesinde Yalova’daki çeşitli okullardan yüzlerce öğrenciye parkur eğitimi verdi. Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, küçük itfaiyecilerle bir araya gelerek katılım sertifikalarını takdim etti.

Yalova Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda küçük itfaiyeciler için parkur eğitimi verdi. Düzenlenen etkinlikte çocuklara özel olarak itfaiye eğitimi ve yangın esnasında kullanılan malzemelerin tanıtımı da yapıldı.

Küçük İtfaiyeciler Zamanla Yarıştı

Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personelleri tarafından çocuklara hem teorik hem de uygulamalı olarak yangın söndürme yöntemleri eğlenceli bir şekilde anlatıldı. Maket itfaiye aracının da içerisinde yer aldığı parkurda çocuklar, kendilerine eşlik eden itfaiye erlerinin de yardımıyla zamanla yarıştı.

Gün boyu süren programda, çocukların eğlencesine ortak olan Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, eğitimlere katılan miniklerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinliğe katılan çocuklar, “Küçük İtfaiyeci” başarı sertifikasını ve boyama kitabını Başkan Mustafa Tutuk’un elinden aldı.

Tutuk, “Küçük İtfaiyecilerimiz Eğlenerek Öğrendi”

Başkan Tutuk, etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İtfaiye Teşkilatının 309.uncu, Cumhuriyet tarihimizin 100.üncü yılını kutlayacağımız bu günlerde yüzlerce öğrencimiz, oluşturduğumuz parkurla eğlenirken öğrendi. Çocuklarımıza, yangınlar konusunda hassasiyetli olmaları ve temkinli hareket etmeleri hususunda da bilgiler verildi.

Gece gündüz demeden, 24 saat boyunca her koşulda görevi başında olan, başta Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğümüz personelleri olmak üzere bu hayati sorumluluğu büyük bir gayret göstererek üstlenen tüm itfaiyecilerimizin haftasını bir kez daha kutluyor, kazasız belasız çalışmalar diliyorum” şeklinde konuştu.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)