İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI
İl Koordinasyon Kurulu’nun olağan toplantısı, Vali Dr. Hülya Kaya’nın başkanlığında yapıldı. Toplantıda, İl Yatırım Takip Sistemi (İLYAS) üzerinden 2023 yılının 3. dönem yatırım uygulamaları değerlendirildi.

İl Koordinasyon Kurulu’nun olağan toplantısı, Vali Dr. Hülya Kaya’nın başkanlığında yapıldı. Toplantıda, İl Yatırım Takip Sistemi (İLYAS) üzerinden 2023 yılının 3. dönem yatırım uygulamaları değerlendirildi.

 Toplantıda konuşan Vali Kaya, “Koordinasyon gerektiren konular varsa, bizim bilmemiz gereken konular varsa onları özellikle bölge müdürlerimizden, il müdürlerimizden rica ediyorum. Koordinasyon gerektiren konuları burada konuşalım, tartışalım ve bunu netleştirmeye çalışalım. Amacımız zaten bu. Toplantının çok verimli geçeceğine dair inancım tamdır” dedi.

Dr .Hülya Kaya’nın ardından Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı, 2023 yılının 3.dönem yatırımlarını değerlendirdi. Vali Yardımcısı Atçı, “İlimizde 2023 yılı 3.dönem sonu itibariyle; 15 adet yatırımcı kuruluşun faaliyet gösterdiği 8 ana sektörde, 38 adet biten, 86 adet devam eden, 10 adet başlanmamış ve 17 adet ihale aşamasında olmak üzere toplam 154 adet proje bulunmaktadır. Yatırımların toplam proje bedeli 7,4 milyar TL’dir. Mevcut projeler için 2023 yılından önceki yıllarda yapılan harcama ise 4,3 milyar TL’dir. 2023 yılında projelere toplam olarak 792,2 milyon TL ödenek ayrılmıştır. 2023 yılında 3. dönem sonuna kadar yapılan toplam harcama ise 529,6 milyon TL olup, yıl içinde yapılan harcamanın yıl ödeneğine göre yüzde 66,8 oranında; projelere yapılan toplam harcamanın proje bedeline göre ise yüzde 66,0 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır." diyerek şöyle devam etti.

 "Kamu yatırımlarının, yerel ve merkezi düzeyde aktif olarak izlenmesi, analiz edilmesi ve geleceğe yönelik olarak projeksiyon yapılabilmesi maksadıyla, il Yatırım Takip Sistemi Projesi (İLYAS) geliştirilmiştir. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından da illerdeki yatırımlar İLYAS üzerinden takip edilmektedir. Bu nedenle yatırımcı kurum ve kuruluşlarımızın sisteme gereken özen ve hassasiyeti göstermeleri, veri girişlerini eksiksiz ve zamanında yapmaları son derece önem arz etmektedir. Özellikle ilçe belediyelerimizin de konuya hassasiyeti kamu yatırımlarının takibi açısından çok önemlidir. Yatırımcı kuruluşlarımızın ve yerel yönetimlerimizin her dönemde olduğu gibi bundan sonraki dönemlerde de üzerinde çalıştıkları projelerde titiz davranmaları, sorunların çözümünde gerekli hassasiyeti göstermeleri, ilimizin yatırım hizmetlerinin verimliliği açısından çok önemlidir” şeklinde konuştu.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)