“İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR”
AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş son günlerde Güney Çevre Yolu üzerinden yapılan açıklamalara cevap vererek bu açıklamaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Büyükgümüş, Yalova Güney Çevre Yolu Projesi’nin iptal edilmediğini yeniden ihaleye çıkmak için hazırlıkların devam ettiğini söyledi.

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan’ın basın açıklaması ile Yalova gündemine taşınan Güney Çevre Yolu konusunda AK Parti kanadından cevap gecikmedi. Bu konuda bir basın açıklaması yapan AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş yapılan açıklamaların gerçekten uzak olduğunu dile getirdi. Sağlıklı bir demokrasi için doğruluktan ayrılmadan siyaset yapma sorumluluğunun iktidarıyla muhalefetiyle herkesin sorumluluğu olduğunu ifade eden Büyükgümüş, “Son günlerde kamuoyunda ‘Yalova Güney Çevre Yolu Projesi’nin iptal edildiğine dair yanıltıcı haberler gündeme gelmiştir. Bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını aziz hemşehrilerimin bilgisine sunmak isterim.

Yaklaşık6 Km olacak ve şehrimizin ulaşımı için önemli gördüğümüz bu projenin planlama çalışmaları bitmiş, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne yer teslimi yapılmıştır. 12Şubat 2024 tarihinde yolun ihalesi yapılarak sonuçlanmıştır. İhaleye katılan firmalardan biri, Kamu İhale Kurumu’na başvurarak ihalenin yeniden yapılması gerektiği talebinde bulunmuştur. Talep, bazı unsurların teknik analizinin yeterince detaylandırılmadığı gerekçe gösterilerek Karayolları tarafından ihalenin tekrarlanmasına karar verilmiştir. Dolayısıyla projenin ihalesi tekrardan yapılacak ve kazanacak firmayla yapım işine başlanılacaktır. Gerek bakanlığımızın açıklamaları gerekse de kurumların resmi belgelerinde bu durum açık şekilde ifade edilmektedir. Yalova’mıza kazandırdığımız her yatırımda olduğu gibi süreci hassas şekilde takip ediyoruz.

Tüm gelişmeler ve süreç ışığında ‘Yalova Güney Çevre Yolu Projesi’nin iptal olduğuna yönelik açıklamaları üzücü buluyorum. Sağlıklı bir demokrasi için doğruluktan ayrılmadan siyaset yapma sorumluluğu iktidarıyla muhalefetiyle hepimize aittir. Bunu asla zihnimizden çıkarmamalıyız. Yalova, hepimizin ortak değeri ve geleceğini inşa etmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Çevre yolumuzun temel atması ve açılışında bu idrak ve heyecanla inşallah hep birlikte olacağız.” dedi.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)