ÇİFTLİKKÖY’DE TUFAG RÜZGARI ESTİ
Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü TUFAG’ın bu yıl 36’ıncısını düzenlediği Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne dünyanın dört bir yanından katılan ülkelerin ekipleri, Çiftlikköy Mokamp alanında sergiledikleri gösterilerle nefes kesti.

Çiftlik köylülerin büyük ilgi gösterdiği gösteriler Gürcistan ekibinin danslarıyla başladı. Ardından birer birer sahne alan Meksika, Hindistan, Endonezya, Kuzey Makedonya ve Bosna Hersek ekipleri Çiftlik köylülere unutulmaz güzellikle bir akşam yaşattı. Renkli kıyafetleri ve otantik ezgileriyle sahneyi dolduran ekipler, izleyicilerden büyük alkış aldı.

1986 yılından bu yana gerçekleştirilen festival kapsamında düzenlenen Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması ve Otantik Kostüm Yarışması ise 6Temmuz Perşembe akşamı Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda Bosna Hersek, Endonezya, Hindistan, Gürcistan, Karadağ, Meksika ,Hırvatistan, Sırbistan, Karadağ ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar da TUFAG’ın dünyanın dört bir tarafından gelen ekiplerin kendi kültürlerini ortaya koyan renkli bir şölene ev sahipliği yaptığını ifade ederek, yarışmaya katılan ekiplere başarı dileklerini iletti ve TUFAG’ı tebrik ettiğini dile getirdi.  

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)