BAŞKAN TUTUK TATBİKATA KATILDI
Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yalova Sivil Arama Kurtarma Derneği tarafından gerçekleştirilen tatbikata katıldı.

Geçtiğimiz hafta sonu Afad Tatbikat alanında gerçekleştirilen eğitime katılan Başkan Tutuk, Yalova Sivil Arama Kurtarma Derneği Başkanı Barbaros Kibar’dan yapılan hazırlıklar ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Ardından dernek üyeleriyle birlikte arama ve kurtarma tatbikatını yakından takip etti.

Yalova Belediyesi olarak Afet Müdürlüğü kurduklarını belirten Başkan Tutuk; “ Konunun bilinci içerisinde hareket ediyoruz. Bu yüzdenYalova Belediyesi olarak Afet Müdürlüğümüzü kurduk. Müdürlüğümüz bünyesinde sizlerin yapmış oldukları çalışmaları diğer kurum ve kuruluşlarımızla ilgili yürütülen programları takip ederek üzerimize düşeni yapacağız. Bunu bir çalıştay yaparakda gerçekleştirebiliriz. Sizlerin diğer arama kurtarma ekipleri gibi vazifeniz inşallah insanlığı bilinçlendirmekten öteye geçmez” dedi.

Bir Deprem Gerçeği Var

Yalova’da bir deprem gerçeği olduğunu belirten BaşkanTutuk; “Bir tane bilim adamı var mı Yalova’da deprem olmayacak diyen. Ama bugün ama yarın ama bir kaç yıl sonra Yalova’da bir deprem olacak. Bizde bu doğrultuda binalar yıkılmasın diye mücadele ediyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızı hızlandırdık ve bunu tamamladığımızda sağlam yapılarıyla Yalova ayakta kalacak. Ayakta kalacak olan Yalova çevre illerde yaşanan olumsuzluklar için buradan desteğe gidecek. Bunun örneğine 11 ili etkileyen Kahramanmaraş depremleriyle şahit olduk. Marmara’da olacak bir depremde en az 5-6 ili etkileyecek. Ama buranın farklı bir handikapı var 30 milyon insan bu bölgede yaşıyor. Keşke deprem olmasa ama bir deprem gerçeği var. Başlatmış olduğumuz kentsel dönüşümle şehrimiz güvenilir bir şehir olacak” dedi.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)