BAŞKAN SİLPAGAR YENİ DÖNEM PROJELERİNİ BASINLA PAYLAŞTI
Çiftlikköy Belediye Başkanı ve AK Parti Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Ali Murat Silpagar, Belediye Meclis ve İl Genel Meclis Adaylarıyla birlikte yaptığı basın toplantısında hem yeni dönem projelerini açıkladı hem de basın mensuplarının sorularına yanıt verdi

Basın mensuplarına teşekkür eden Başkan Silpagar, “5 yıl beraber çalıştık, inşallah bir 5 yıl daha beraber olacağız sizlerle. Bu süreçte tarafsız haber mantığıyla her durumda varlığınızı hissettirdiniz. Bizler de siz değerli basın mensupları ile mümkün mertebe bir araya gelerek projelerimizi, hizmetlerimizi sizlerle paylaştık.  İnşallah Allah’ın izniyle 2019-2024 arasında da bol bol buluşacağımızı umuyorum” dedi. 

“ŞEHRİMİZ İÇİN İNŞALLAH EN HAYIRLISI OLUR”

Silpagar, “31 Mart 2019 seçimlerinin son düzlüğüne girdik, inşallah şehrimiz için en hayırlısı olur. Biz bu seçim çalışmalarını yaparken halkımızı ayrıştırmadan, birleştirici olarak mücadele verdik. En büyük mücadeleyi de burada verdik. Dolayısıyla bir de artık Çiftlikköy’de, dedikoduların, yalanların, iftiraların değil de projelerin konuşulduğu bir belediye seçimleri olması için çaba sarfettik. O yüzden de bütün çalışmalarımızı Çiftlikköy’ün projelerine yönelik yaptık. Her yerde projelerimizi anlattık. Çünkü Çiftlikköylü artık bilmeli ki bu projelerle bölgenin ilgi odağı olacaktır. Bundan zerre kadar da şüphem yoktur” diye konuştu.

YENİ PROJELER GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Yeni Bayraktepe Sosyal Tesisi, Kültürhan, Kadın ve Gençlik Merkezi, Kadınlar Plajı, Kahramanlar Dünyası Çocuk  Parkı, Millet Kıraathanesi, Mokamp Sosyal Tesisleri, Çocuk ve Gençlik Merkezi, Sultaniye Yaşam Merkezi, Stadyum ve Oyun Sahaları, Hayvan Barınağı, Spor Salonu, Sahil Düzenlemesi 2. Etabı, Kazımiye Deresi Islahı ve Çevre Düzenlemesi, Taziye evi, Sosyal Market, Siteler köprülü kavşağı, Balıkçı Barınağı projelerini detaylarıyla anlatan Başkan Silpagar, “Kent meydanımız yok. Bunu 4 proje ile birleştiriyoruz. Şu anki iftaiye ve garajımızı yıkıyoruz, onu Sultaniye’ye taşıyoruz. Ek belediye binası, itfaiye, garaj burada üçlü bir kompleks oluşturup,  eski itfaiyenin olduğu yeri yıkıp, orada 5400 m2 alanda kent meydanını yapıyoruz.  Çiftlikköyün en büyük ihtiyaçlarından olan muhteşem bir kent meydanımız olacak. Bu 4 projeyi bir anda yapıyoruz. Bu ilk yıl başlayacağımız işlerden biri” dedi. 

“KAVŞAK UYGULAMASI KARAYOLLARI’NIN KARAR VERECEĞİ TEKNİK BİR KONU İDİ”

Soruları yanıtlayan Başkan Silpagar, kavşak çalışmasının neden batçık olarak yapılmadığına dair soruya, “Bilimde olmaz diye bir şey yok, teknik olarak olur. Biz denizin altından tünel yapmış oradan trafik akıtan bir teşkilat, bir partiyiz. Fakat bu karar Karayolları Genel Müdürlüğü’nün kararıdır. Biz onlara diyoruz ki, siz kendinizi Karayolları Genel Müdürü zannetmeyiniz. Biz, 5393 Sayılı Kanun’la Devletimizin bize verdiği yetkiler ölçüsünde söz sahibiyiz. Ama Karayolları’nın müsaade ettiği şekliyle böyle oldu. Ben onlara teşekkür ediyorum, orası yapıldığından bu yana trafik kazalarında ölümler sona erdi. Ayrıca Çiftlikköy, basit çitlerle zaten kapalıydı, zaten ikiye bölünmüştü” şeklinde konuştu.

“37 ARSA SATTIK AMA DAHA FAZLASINI KAZANDIRDIK”

Arsa satışlarıyla ilgili soruya yanıt veren Başkan Silpagar, “Biz 37 adet arsa satmışız, söylendiği gibi 65 falan değil. Ayrıca her satışa çıkan satılmıyor ki. Fakat bunun karşılığında kazandırdığımız araziler çok daha fazla. 300 m2, 500 m2 arsalar satılıyor fakat aldıklarımız 8-10 dönümlük sosyal tesislerimizin yapılabileceği şekilde ve imarlı arsalar. Ayrıca bunlar şaibeli falan değil, bu bize devletimizin verdiği bir yetki” dedi. 

“GİZLİMİZ SAKLIMIZ OLAMAZ”

Silpagar, “Bize şeffaf değil diyorlar, faaliyet raporlarımız ansiklopedi gibi çıkıyor, adım adım her ne yaptıysak içinde mevcut. Kaymakamlığa, her yere, kütüphanelere kadar gönderdik. İsteyene belediyeye başvurana istediği bilgiyi veriyoruz. Bizim gizli saklı bir şeyimiz olamaz, biz devletimizin bir harf, bir nokta bile emirleri dışına çıkmam.” 

“DOĞRU DÜZGÜN PROJE BİLE AÇIKLAYAMADILAR”

İşçilerin maaşlarının ödenmediği ve belediye personelinin siyaset yaptığına dair iddiaları içeren soruya Başkan Silpagar, “Böyle saçma iddialar olur mu? Madem işçilerin maaşı ödenmiyor neden siyaset yapsınlar. Bizim hiçbir çalışanımıza borcumuz yok, yeni asgari ücrete göre düzenlemeleri en üst ne ise oradan veriyoruz maaşlarını. Ve kanunlar çerçevesinde istedikleri her partiye de destek verirler. Ama çalışanlarımız bizi seviyorsa bu da bize gurur verir. Böyle basit konuşmalarla, bu partiler doğru dürüst bir proje açıklamadılar ki böyle şeylerle uğraşıyorlar” 

“BU ARKADAŞ YA ÜNİVERSİTE OKUMAMIŞ, YA DA NE OLDUĞUNU BİLMİYOR”

“Bir adayın projelerinden biri belediye binasını üniversiteye vermek, ne diyorsunuz” şeklindeki soruyu yorumlayan Başkan Silpagar, “Bu arkadaş ya üniversite okumamış ya da üniversitenin ne olduğunu bilmiyor. Üniversiteler kampüs içerisinde olur. Biz üniversite yeri ayarladık, kılıç köyü içinde 400 dönüm. O yüzden o söz boş vaat” dedi. 

“15 TEMMUZ’UN HER DAKİKASINDA MEYDANLARDAYDIK”

Başkan Silpagar, “15 Temmuz akşamı neler olduğuyla ilgili tarafıma yöneltilen aslı astarı olmayan gerçeği yansıtmayan iddialar var. Benim en hassas olduğum noktalardan birisi 15 Temmuz da yaşananlardır. Eğer bununla ilgili bir konuşma yapılıp halk galeyana getirilmişse,  ben bunu araştıracağım. Bu işin adli tarafı çalışacak, Cumhuriyet Savcılığına gideceğim. Bunun üzerine gideceğim, bunun yakasını bırakmam çünkü. Öyle attım kaldı, yok. 15 Temmuz akşamı bayrakları Yalova’ya biz gönderdik. Yalova’ya Kent Müzesi’nin olduğu yerde buluştuk. Temel Coşkun orada, Yusuf Ziya başkan hepsi oradaydı.  Saat gece 11’de oradaydık.  Zabıta arkadaşlarım Çiftlikköy Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nden aldıkları bayrakları meydanlarda dağıttık.  Öyle ucuz siyaset yapmasınlar. Eş başkanlığı da açıklasınlar var mı yok mu? Ben aydınlatıyorum. Onlar da aydınlatsın. Sabah 4’e doğru bir organizasyon firmasını aradım, dev ekranlar, masalar her şeyi kurdurdum. Dakikasında, her anında biz vardık. Şu an durduğumuz yerden bellidir nerede olduğumuz. Hava Meydan Komutanlığı’na Çiftlikköy Belediyesi’nin araçları gitti, orasını kapattık. Seçim üzeri yapılan bu iftiralarla ilgili adliyede hesaplaşacağız” dedi.

Başkan Silpagar son söz olarak, “Çiftlikköy halkım, birleşeceğiz, uzlaşacağız, hep beraber yürüyeceğiz. Ben yola kendim için çıkmadım, Çiftlikköy halkı için çıktım. Her yer gibi Çiftlikköy de çocuğuna sahip çıkar. Ben Çiftlikköy’de kalıcı olmak, bu milletin hayır dualarını almak istiyorum” diyerek toplantıyı sona erdirdi. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)