Başarılı Seminer Yalova Üniversitesi'nde Gerçekleşti: Sektör ve Akademi El Ele
Yalova Üniversitesi, Park ve Bahçe Bitkileri Bölümü'nün Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı tarafından düzenlenen kariyer odaklı seminer, 09 Kasım Perşembe günü saat 14:00'te başarılı bir şekilde tamamlandı. Bu değerli etkinlik, sektör ve akademi arasındaki bilgi alışverişini pekiştirdi ve katılımcılara önemli fırsatlar sundu.

Etkinlikte, Eski Süsbir ve Sasbüd Başkanı, aynı zamanda Garden AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Okul, Artemisia Bitkisel Üretim Firması'nın Kurucusu Gülnur Erol ve Yalova Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Bülent Batmaz gibi değerli konuşmacılar yer aldı. Bu uzmanlar, sektörel kümelenme, tıbbi aromatik bitki piyasası ve kooperatifçilik gibi önemli konuları ele alarak, bilgilerini katılımcılarla paylaştılar.

19. kez düzenlenen kariyer odaklı sektör-akademi bilgi paylaşım toplantısı; katılımcılarına sektörün güncel konuları hakkında derinlemesine bilgi sağladı. 

Tarım ve Orman il müdürlüğünden katılan heyet kooperatifçilik konularında kurulum süreçleri hakkında bilgi verdi. Katılımcıların sorularını cevapladı. 

Öteyandan yine bir kooperatif kurucu üyesi olan Yalova MYO Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı Mezunu Gülnur Erol kendi tecrübeleri üzerinden yine üretim ve kooperatifçilik süreçlerinden bahsetti. 

Sektörün önemli kümeleşme örneği Garden AŞ liderlerinden Abdullah Okul kümelenme çalışmalarında başarıyı etkileyen faktörleri ve ilgili süreçlerde dikkat edilmesi gereken hususları  gerçek örnekler üzerinden anlattı.

Katılımcıların sorularının cevaplandırıldığı son kısım öğrenciler ve girişimciler için oldukça verimli bir bölüm oldu.

Park ve bahçe bitkileri bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Gül Yücel, Peyzaj ve süs bitkileri programı akademik kadrosu ile bu tür önemli organizasyonların başarılı bir şekilde devam edeceğini bildirdi. Öğr. Gör. Yusuf Evren Doğan ve Öğr. Gör. Merve Tanfer’in organize ettiği seminer konuşmacılara teşekkür plaketlerinin takdimi ile tamamlandı.

Yalova Üniversitesi'nin tüm bölümlerine açık olan bu etkinlik, ücretsiz katılım imkanı ile öğrenci ve akademisyenlere kariyerlerinde ilerlemeleri için önemli ipuçları verdi. Seminer, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü ve gelecek etkinlikler için heyecan yarattı.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)