YTSO’DAN “ARAÇ ŞARJ İSTASYONU” HİZMETİ
Yalova Ticaret ve Sanayi Odası, yine bir ilke daha imza attı. Zorlu Enerji Solutions (ZES) ile Yalova Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılan işbirliği çerçevesinde oda bünyesinde 7 adet Araç Şarj İstasyonu kullanıma sunuldu.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, elektrikli otomobillerin sürdürülebilirlik konusunda büyük bir öneme sahip olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

Elektrikli araçlara yönelim yakın gelecekte ilimizde de artış gösterecek. Özellikle kısa sürede yollarda görmeye hazırlandığımız milli arabamız TOGG ile bu artışın daha hızlı bir şekilde gerçekleşeceğine inanıyoruz. Elektrikli araçların çevre ve gürültü kirliliğinin önüne geçmesi ayrıca düşük yakıt maliyetiyle de cazip hale geliyor. Önümüzdeki gelecekte 2030 yılına dek yollarda 170 milyondan fazla elektrikli araç olacağı hesaplanıyor. Aynı zamanda değişen ve gelişen dünyada yeşil dönüşümün önemi de giderek artıyor. Sürdürülebilirlik konusunda atılması gereken önemli adımlardan bir tanesi de bu dönüşüm Ekonomik büyüme içerisinde çevreye etkinin en aza indirilmesi hatta karbon ayak izinin sıfırlanması hedefleniyor. Bizde bu bağlamda üyelerimizin farkındalığını geliştirmek ve örnek olmak adına odamızın 3 adet ön, 4 adet te arka otoparkına olmak üzere toplamda 7 adet araç şarj istasyonunu üyelerimizin ve halkımızın kullanıma sunduk. Temiz enerji üretimini desteklediğimiz bu projemizin ilimize ve odamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)