YOSK BAŞKANI ALPASLAN ERKOÇ: “ENGELLİ VATANDAŞ ASANSÖR ŞOVU YAPMIŞ” DEDİ
Tüm Engelliler Derneği Başkanı ve Yalova Ortopedikler Spor Kulübü (YOSK) Başkanı Alpaslan Erkoç, geçtiğimiz günlerde yerel ve ulusal medyada yer bulan “Yalova'da asansör bozulunca engelli vatandaş merdiveni çıkmak zorunda kaldı” haberinin bir kurgudan ibaret olduğunu ifade etti.

Tüm Engelliler Derneği Başkanı ve Yalova Ortopedikler Spor Kulübü (YOSK) Başkanı Alpaslan Erkoç; “Ben haberi görür görmez anladım ki kötü niyetli bir haber yapılmış. Üst geçide tekerlekli sandalye ile bu şekilde çıkılması imkansız. Birilerinin kurgusu ile bu haber yapılmış. Ben bu arkadaşın şovunu alkışlamak istiyorum. Burada çok güzel bir üst geçit yapılmış ve en donanımlı asansör takılmış. Fakat bir anakart arızasından ötürü bunu art niyetli şekilde lanse ettiler. İleride alt geçit var gidip oradan geçebilir ama o bunu yapmıyor. Ben tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşları getireyim hiçbiri bu şekilde yukarı çıkamaz. Çünkü sandalye engellileri taşıyor. Ben bedensel engelli bir vatandaşım ben fanatik engelliyim yani doğuştan engelliyim. Biz engeliler biz çok büyük zorluklar yaşıyoruz. Rabbim bizi dünyaya ödüllü göndermiş ama bu mücadeleyi yaparak ödüle layık olmamız lazım. Yüreği çok güzel insan var ama hizmet eden insan sayısı çok az. Elimizden tutanlarında elimizi çekmeyelim. Onlar bizim elimiz, ayağımız, yüreğimiz olmuşlar. Biz engellileri sömürenler bizlerden uzak durup bu şovları başka yerlerde yapın” dedi.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın asansörün oraya kurulması için büyük çabalar sarfettiğini sözlerine ekleyen Erkoç, “Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Türkiye’de örnek bir belediye başkanıdır. Çiftlikköy sahilinde hizmete açtığı Engelsiz Kafe projesi ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan ödül almıştır. Çiftlikköy’ün 40-50 yıllık mimari engelleri vardı. Bugün baktığınız da engelliler adına birçok hizmete imza atmış. Yalova Ortopedikler Spor Kulübü’ne de üstün destekler vermiştir” ifadelerini kullandı.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)