YENİ DEVLET HASTANESİNİN İLK ACİL HASTASI MUSTAFA ŞENOĞLU OLDU
400 Yataklı Yeni Yalova Devlet Hastanesi’nin birinci acil servisi bugün açıldı.

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "400 Yataklı Yeni Hastanemizin 1. Seviye acil servisi bugün itibariyle hastalarımızın hizmetine açılmış olup; ilk hasta kabulü gerçekleştirilmiştir. Hastanemize başvuran ilk hastamız 87 yaşında kalp hastalığı olan Mustafa Şenoğlu  olmuştur. Acil serviste muayenesi gerçekleştirilen hastamıza kan tetkikleri ve EKG çekimi yapılmıştır.

Yeni hastanede ilk hasta olarak muayene olan Mustafa Şenoğlu’na Yalova Valimiz Muammer Erol, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Emrah Eray ve hastane yöneticilerimiz eşlik ettiler. Muayenesi sonrasında duygularını dile getiren Şenoğlu’na; “Sayın doktorlarımıza ve tüm sağlık çalışanlarımıza saygılarımı sunuyorum. Dünyanın hiçbir yerinde bu pandemi döneminde yaşanan sıkıntıları Türkiye kadar başarılı bir şekilde götüren hiçbir devlet olmadı. Bunlara imkan sağlayarak bu hastaneleri bizlere kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Doktorlarımıza ve tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı arz ediyor, saygılarımı sunuyorum. İyi ki varsınız. Sizlerin yanakları yerine ellerinden öpüyorum.” dedi.

Sayın Valimiz Muammer Erol, yeni hastanenin Vatanımıza, Milletimize ve Yalova’mıza hayırlı olması temennilerini dile getirdiler. İl Sağlık Müdürümüz Dr. Emrah Eray’da tüm çalışanlara göstermiş oldukları gayret ve çalışmalardan dolayı teşekkür etti. 

400 Yataklı Yeni Hastanenin Eylül ayı itibariyle kademeli olarak hizmete başlaması planlanmış olup; bugün acil servisin aktive edilmesiyle ( mevcut hastanede eş zamanlı olarak hizmet vermeye devam edecek şekilde ) taşınma süreci başlatılmıştır. Bir süre, hizmet verilen süreç gözlemlenerek akabinde 15  ( on beş ) poliklinik odası, 10’ar yataklı dahili ve cerrahi servis odaları, 1. Basamak yoğun bakım ünitesi ve 4 ( dört ) ameliyathane odası, fizik tedavi ünitesi, idari birimler ve yemekhanenin taşınması sağlanacak bu şekilde de bir süre hizmet verilecektir. Sonrasında  yine kademeli olarak yeni hastaneye tüm birimlerin taşınma süreci tamamlanacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)