YALOVA VALİSİ MUAMMER EROL’UN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI
Yalova Valisi Muammer Erol 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Nedeniyle Mesaj Yayınladı.

Cumhuriyet’imizin kurucusu, büyük asker ve devlet adamı Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde rahmetle ve saygıyla yad ediyorum.

1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelemizi, 1923’te Ankara’da Cumhuriyet’i kurarak taçlandıran Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmış kahraman bir asker ve büyük bir devlet adamıdır.

Hayatını ülkesine ve ideallerine adamış, öngörüleri, reformları ve yaptıklarıyla milletin refah ve mutluluğu için çalışan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ileri görüşlülüğü, barışçı kimliği, reformları, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, diplomaside ve siyasetteki öngörüsüyle sadece milletimizin değil, bütün insanlığın hayranlığını ve takdirini kazanmış bir liderdir.

Bugün bizlere düşen en büyük görev, Atatürk’ün ‘Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ sözü ile vatanımıza ve bayrağımıza her zamankinden daha fazla sahip çıkarak, onun bizlere mirası olan Cumhuriyet’imizi ileriye taşıyıp, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için var gücümüzle çalışmaktır.

Bağımsızlık aşkı,  ilke ve inkılapları ile mücadele azmi şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının 84. Yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, onun silah arkadaşlarını ve vatanımız uğruna fedakârca şehit ve gazi olan istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha en kalbi duygularımla, rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.

Ruhları şad olsun.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)