Yalova Umke , 7-13 Ağustos Ulusal Umke Haftası Nedeniyle Düzenlenen Törene Katıldı
Yalova UMKE ekibi, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ilin etkilendiği deprem sonrasında yaptığı arama, kurtarma, tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarıyla takdir topladı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 7-13 Ağustos Ulusal UMKE Haftası dolayısıyla düzenlenen törende, Yalova UMKE’ye teşekkür plaketini verdi.

Sağlık Bakanlığı’nın Bilkent Yerleşkesi’nde 7-13 Ağustos Ulusal UMKE Haftası dolayısıyla düzenlenen törene, 81 ilden UMKE gönüllüleri katıldı. Törende, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde görev alan 81 ilin UMKE sorumlularına teşekkür plaketleri takdim edildi.

Teşekkür plaketlerini Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın elinden alan Yalova UMKE ekibi, deprem bölgesinde üstün bir gayret ve başarı sergiledi. Yalova UMKE ekibi, depremde yıkılan binalarda arama ve kurtarma faaliyetlerinin yanı sıra, yaralılara ilk yardım, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri de verdi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, törende yaptığı konuşmada, UMKE gönüllülerinin afet ve felaketlerde çok kritik görevler üstlenerek milletimizin medarıiftiharı olduğunu söyledi. Koca, “Bu özel günde UMKE ekibinin tüm yönetim ve gönüllü kadrolarına teşekkür ediyorum. Yaklaşık 20 yıllık bir kurumsal geçmişi olan, nitelikli ve etkili hizmetlerle adından söz ettiren UMKE adına bugün bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bu yıldan başlayarak 7-13 Ağustos arasındaki haftayı, ‘UMKE Haftası ’olarak kutlayacağız.” dedi.

Koca, ayrıca UMKE’nin daha nitelikli ve yenilikçi bir gelişim süreci yaşamasını önemsediklerini belirterek, “Buna mecburuz. Depremlerin, yaşadığımız coğrafyanın yadsınamaz gerçeği olduğunu acı tecrübelerle biliyoruz. Millet ve devlet olarak bu gerçeği dikkate alan bir yenilenme ihtiyacını aklımızdan çıkaramayız. Geleceği daha güvenli ve sağlıklı yaşayabilmek için, çıkardığımız derslerden hareketle, kurumsal ve toplumsal düzeyde gereken değişimleri gerçekleştirmek zorunda olduğumuzun farkındayız.” diye konuştu.

Yalova UMKE ekibi ise törene katılarak teşekkür plaketini aldıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Ekip üyeleri, “Deprem bölgesinde görev yaparken tek amacımız insan hayatını kurtarmaktı. Bu uğurda elimizden geleni yaptık. Bize bu onuru yaşatan Sağlık Bakanlığı’na ve Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’ya çok teşekkür ediyoruz.” dediler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)