YALOVA MAKİNE İHTİSAS OSB’DE, 5 YENİ ÜRETİM TESİSİ TEMELİ ATILDI
Çandıroğlu Makina Vinç İnş. Nak. Mad. San. Tic. A.Ş., DTM Elektro Teknik San. Tic. A.Ş., Enerji İnşaat Trafik Elektrik San. Ve Tic. Ltd. Şti., İzistanbul Elektrik Elektronik San. Ve Tic. Ltd. Şti., Özdemir Müşavirlik Mühendislik İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti. firmalarının toplu temel atma töreni, Cuma günü Yalova Valisi Muammer Erol'un himayelerinde, ilimizin tüm milletvekillerinin güçlü desteği ve il protokolünün yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

‘’HERFABRİKA BİR KALEDİR.’’

Geçtiğimizaylarda gerçekleştirilen üretim tesisi inşaatlarının temel atmatörenlerine bugün bir yenisini daha ekleyen Yalova Makine OSB,bünyesinde bulunan 5 katılımcı firmanın daha üretim tesisi içinilk temeli attı. Yalova Makine OSB Yönetim Kurulu Başkanı DirençÖzdemir yaptığı açıklamada; "Temel atma törenlerimizekaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu yıl geçen yıldan farklıolarak gruplar halinde toplu temel atmalar yapıyoruz. Bundan sonrakisüreçte temel atma törenlerini gruplar halinde gerçekleştirmeyedevam edeceğiz. Sanayimiz uyguladığımız milli teknoloji hamlemizsayesinde gerek yerli otomotivimiz ve gerekse savunma sanayineyönelik ürettiğimiz SİHA’larla, İHA’larla ve diğer tümyenilikçi teknolojik ürünlerimizle tam bağımsız Türkiyehedefimize bir adım daha yaklaşıyor ve her fabrika bir kaledirsözünü perçinliyoruz. Altyapı ve üstyapı çalışmalarımızlabirlikte üretim tesisi kurulumlarımız da hız kesmeden devamediyor" dedi.

YönetimMerkezi ve Konferans Salonu inşaatlarını tamamlayan Yalova Makineİhtisas OSB, süratle üretime geçmeyi hedefleyen ve OSB’nin 1.etabında yer alacak sanayicilerinin üretim tesisi inşaatlarınageçtiğimiz aylarda başlamıştı. Bugün itibari ile de SayınVali Muammer Erol’un himayelerinde ve il protokolünden;

AkParti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Ak Parti YalovaMilletvekili Meliha Akyol, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan,Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, İl Jandarma Komutanı Ali NaciBirinci, İl Emniyet Müdürü Salih Gözüm, Çiftlikköy BelediyeBaşkan Yardımcısı Abdurrahim Solmaz, Termal Belediye BaşkanıHüseyin Sinan Acar, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Senay Yürür Karslıoğlu, İl Özel İdare Meclis BaşkanıHasan Soygüzel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sn. Ümit Yılmaz,Ak Parti İl Başkanı Umut Güçlü, İyi Parti İl Başkanı OsmanKendir, İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Çalışma ve İş KurumuMüdürü Erhan Dede, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İlMüdürü Murat Alacatlı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Uğurİnan, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Esnaf veSanatkârlar Odaları Başkanı Necati Erbul ve Esnaf ve SanatkârlarOdaları Birliği Başkanı Mustafa Bozkurt, Ticaret ve Sanayi OdasıYK üyeleri Galip Atik, Kenan Engin ve Muhammet Sarıoğlu, KentKonsey Başkanı Mustafa Kandemir ve köy muhtarlarını

YalovaAk Parti Milletvekili Ahmet Büyükgümüş; “Bugün burada 5 yenifabrikamızın temelini atmak için bir aradayız. Her temel atma,yeni bir vizyonun ortaya çıkmasına ve iş hayatınızenginleştiren girişimlerin başlangıcına tanıklık ediyoruz.Çin'den ülkemize gelen ürünlerin OSB'mizde yerlileştirilecekolması, ülke sanayimiz için büyük bir adım. Ayrıca çevresistemleriyle ilgili kritik bir yatırımın hayata geçirilmesi veYeşil ekonominin önemi vurgulanıyor. Bu yatırımlar sayesindeTürkiye'de çevre ekonomisi ve döngüsel ekonomi desteklenecek.Yalova Makine OSB'mizde gerçekleşen bu önemli yatırım, gururkaynağımız. Burada sadece bir fabrika yatırımı yapmaklakalmıyor, yeni nesil bir sanayi ekosistemine dahil oluyorsunuz. Buekosistemde finans, bilgi ticarileştirilmesi, eğitim ve iş gücüyetiştirilmesi gibi tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.Teknoparkımız ve ilgili kamu kuruluşları, TSE ile birliktedenetim ve izleme faaliyetleriyle sanayicilerimize büyük desteksağlıyor. Değerli başkanımızın paylaştığı verilere göre,burada hayata geçen yatırımlar kilogram başına 7 dolarlık birihracat kabiliyetine sahip. Öncü bir vizyonun varlığını görmekbizi mutlu ediyor.” ardından söz alan Yalova Ak PartiMilletvekili Meliha Akyol “Marmara’mızın incisi Yalova’mızdaörnek bir OSB. Yalova’da ilk seçildiğimizde dönemde bunlarbizim hayalimizdi. Ben buradaki bütün yatırımcılarısanayicileri tebrik ediyorum. İşçisinden en üst düzeyyöneticisine kadar emeği geçen herkese çok çok teşekkürediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun hepinizi saygıylaselamlıyorum.” Sözlerinin ardından Yalova OSB’nin hızlailerlediğine vurgu yaptı. Ve son olarak söz alan Yalova CumhuriyetHalk Partisi Millet Vekili Tahsin Becan “ Yalova için gururduyduğumuz bir OSB. Yalova katma değeri yüksek ürünler üretmekzorunda. O yüzden burada olan fabrikaların her biri birbirindendeğerli. Bugün baktığımızda bizim yüksek katma değerliürünler üretmekten başka şansımız yok. Yalova’daki bu yeşilOSB Türkiye’de bir çığır açacak. Türkiye’nin örnek OSB’siolmayı hedefliyoruz. Bugün burada en önemli alkış yatırımyapan sanayicilerimizin. Ben onları gönülden selamlıyorum.”Ayrıca Yalova OSB’nin diğer OSB’lerden çok daha hızlıilerlediğini ve bölge istihdamı için büyük önem arz ettiğinivurguladı. Konuşmaların ardından İl müftüsü İlyas Yılmaztürkyaptığı dua ile temel atılarak program sonlandırıldı.

YalovaMakine İhtisas OSB’de Temel Atan Firmaları Yakından Tanıyalım

ÇandıroğluMakina Vinç İnş. Nak. Mad. San. Tic. A.Ş.1994yılından beri vinç sektöründe faaliyet gösteren ÇandıroğluVinç, 250 kg – 200 ton aralığında uluslararası standartlardakaldırma ve taşıma sistemleri üreterek müşterilerinin vinçihtiyaçlarını karşılamaktadır.

DTMElektro Teknik San. Tic. A.Ş.1977yılında kurulmuş olup pano ve termik şalter alanında AB 25A -63Aaydınlatma, SP 100A den 160A kadar küçük güç, MP 250A'den 600Akadar orta güç, HP 800A'den 6300A kadar yüksek güç olmak üzere25A 'den 6300A'e kadar busbar üretimi yapmaktadır.

Enerjiİnşaat Trafik Elektrik San. Ve Tic. Ltd. Şti2004yılında kurulan Enerji Trafik firması; Trafik Malzemeleri veOtopark Malzemeleri alanında Trafik yol güvenlik malzemeleri veotopark malzemeleri ürünlerinin üretimi yapmaktadır.

ÖzdemirMüşavirlik Mühendislik İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti.2015yılında kurulan firma yeni nesil akıllı sensörler alanındayerli üretim hava kalitesi ve gürültü kalitesi (PM1, PM2.5, PM10,CO, NO2, NO, O3, SO2, VOC, dB) ölçen çevre izleme sistemi imalatıyapmaktadır.

İzistanbulElektrik Elektronik San. Ve Tic. Ltd. Şti.Lehimalaşımları sektöründe 2001 yılından beri SOLDEX markası adıaltında faaliyet gösteren bir yan kuruluş olan İzistanbulElektrik Elektronik, Otopark Metal Ürünleri ve Bariyer İmalatısektöründe faaliyet göstermektedir.

ÜretimTesislerinin Temel Atımı Devam Ediyor
Anadolu5.0 ismini verdikleri mimari konseptte, 260’tan fazla ModernAnadolu mimarisiyle bezenmiş tasarım seçeneği ile katılımcılarınageniş yelpazede üretim tesisi oluşturma imkânı sunan YalovaMakine OSB, 2022’nin ilk çeyreğinde proje süreçleri tamamlanansanayiciler üretim tesisi inşaatlarına başladı. OSB tarafından,birinci etapta yer alacak tüm katılımcıların da hız kesmedenüretim tesisi inşaatlarına başlayacağı vurgulandı. Ayrıcainşa edilen ve edilecek tüm sosyal donatı ve üretim tesisiinşaatları” Yeşil Üretim” mottosuna uygun olarakprojelendirildiği belirtildi. Sürdürülebilir bir dünya içinOSB’deki tüm yapıların “TSE Güvenli Yeşil Bina”sertifikasyonuna uygun olarak inşa edileceği aktarıldı.

ÜretimTesislerimiz Yalova’mıza ve ülkemize hayırlı olsun”
YalovaMakine OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, “Temeliniattığımız her üretim tesisi TSE Yeşil Bina kriterlerine göreinşa ediliyor. Ayrıca her bir üretim tesisimiz Anadolu 5.0 adınıverdiğimiz mimari konseptimize göre projelendirilerekoluşturuluyor. Yeşil ve aynı zamanda estetik binalar dizaynediyoruz. Bizim amacımız sıradan bir sanayi bölgesi meydana getirmek değil, 21.yüzyıla yakışır yeni nesil bir yaşam alanıoluşturmak. Ağustos ayında da temel atmalarımız devam edecek ve bugün temeli atılan yapılarımız 2024 baharında üretime geçerekyeni istihdam alanları oluşturacak. Bizlere sürekli desteklerinihissettiren tüm Yalova ve Çiftlikköy halkına, katılankatılamayan ama kalbi bizimle çarpan herkese şükranlarımısunuyorum. Üretim Tesislerimiz Yalova’mıza ve ülkemize hayırlıolsun.

YalovaMakine İhtisas OSB’de beş yatırımın daha temel atma töreni gerçekleştirildi. Yalova Valisi Muammer Erol ve il protokolününkatılımı ile gerçekleşen temel atma töreni ile Yalova OSBde çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)