VALİ MUAMMER EROL’UN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI
Yalova Valisi Muammer Erol 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Bugün, milletçe şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri olan Büyük Zafer’in 100. yıl dönümünü büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında 26 Ağustos 1922 günü başlayan Büyük Taarruz 4 gün süren çetin mücadelenin sonunda Dumlupınar’da kesin bir zaferle sonuçlanmıştır.

30 Ağustos’ta kazanılan bu destansı Büyük Zaferle Türk Milleti, varlığına ve bölünmez bütünlüğüne göz diken dünyanın en güçlü devletlerine karşı verdiği mücadele ile bu zaferi şanlı tarihimize altın harflerle yazdırmıştır.

1919 yılında Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının öncülüğünde başlatılan kurtuluş mücadelesi sonucunda kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi; bütün yokluklara, imkânsızlıklara rağmen yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu ordumuzun, milletle kenetlenerek her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu bu zaferle milletimizin bağımsız ve özgür yaşama iradesini göstermiştir.

1071 Malazgirt Zaferi Anadolu’nun kapılarını Türklere açarken, 30 Ağustos Zaferi de Anadolu’nun sonsuza dek Türk yurdu olacağını tüm dünyaya ilan etmiştir

Büyük Zafer, önemli bir askeri başarı olmanın yanında, bütün yokluklara, imkânsızlıklara rağmen Kahraman Ordumuz ve Aziz Milletimizin kenetlenerek gösterdikleri şanlı mücadelenin yanında güçlü birlik ve beraberliğinin de sembolü olmuştur.

Bu duygu düşüncelerle İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını ve Aziz Şehitlerimizi rahmetle, Kahraman Gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)