VALİ MUAMMER EROL‘UN 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
Yalova Valisi Muammer Erol 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Nedeniyle Mesaj Yayınladı;

1 Temmuz 1926 da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu, Türk denizciliğinin bağımsızlığı ve geleceği açısından büyük önem taşımakta ve 97yıldan bu yana da ülkemizde 1 Temmuz, “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

Kurtuluş Savaşı dönemindeki egemenlik olgusu sadece karasal alanda değil, karasularımızda da elde edilmiş,  denizlerimizdeki ayrıcalık ortadan kaldırılmıştır. O günden bugüne gelişen denizcilik sektörümüz dünyada kendini ispatlamış ve ülkemiz vatandaşlarına verilen bu hak ile milli ekonomide önemli bir adım atılmıştır.  

Bu kanun aynı zamanda Lozan’da alınan kararlar gereği kaldırılması gereken kapitülasyonların denizlere yansıtılması, bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin denizlerdeki tescili, Cumhuriyet sonrası Türk denizciliğinin gelişmesine yönelik ilk yasal dayanaktır.  

Bugün özellikle donanmamız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güvenliğini sadece Mavi Vatan içinde değil, başta Karadeniz, Ege ve Akdeniz olmak üzere dünya denizlerinde de başarıyla korumaktadır. 

Türk denizcisi her geçen gün daha da güçlenerek dünyanın bütün denizlerinde bayrağımızı sonsuza dek şerefle dalgalandıracaktır.

Bu vesileyle, ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan ve denizcilik sektöründe ilerlemenin önünü açan Kabotaj Kanunu’nun 97.yıl dönümünü kutluyor, hayatlarını denizde kaybeden deniz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor,  tüm denizcilik camiasını sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)