Tek eliyle yufka açıp, gözleme satarak geçimini sağlıyor
YALOVA'da, doğuştan tek eli olmayan Şerife Şahin (70), pazaryerinde yufka açarak gözleme yapıyor.

Tek eliyle yufka açıp, gözleme satarak geçimini sağlıyor

YALOVA'da, doğuştan tek eli olmayan Şerife Şahin (70), pazaryerinde yufka açarak gözleme yapıyor. Yalnız yaşayan Şahin, yaptığı gözlemeleri satarak geçimini sağlıyor.

Yalova'da, doğumundan itibaren tek eli olmadan yaşayan Şerife Şahin, hayat mücadelesinden vazgeçmedi. Sabah erken saatlerde kalkarak, pazaryerinde bulunan tezgahını açan Şahin, geç saatlere kadar kendi yaptığı gözlemlerini satarak geçimini sağlıyor. Sabah tezgahını açmadan önce ise bulunduğu yeri tek başına süpürüp temizleyen Şahin, müşterilerine de hijyenik bir ortamda hizmet veriyor. Durumundan hiçbir zaman şikayetçi olmadığını ve her defasında haline şükrettiğini dile getiren yaşlı kadın, azmi ve çabasıyla da çevresindekilere örnek oluyor.

Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı ise "Şerife Şahin bugüne kadar tek başına hayat mücadelesi veren bir engellimiz. Ben aslında ona engelli demiyorum. Çünkü bizlerin iki eliyle yapamadığını, tek eliyle tek başına yapan örnek bir kadın. Sadece engellilere değil, sağlıklı insanlara da örnek olması gerekiyor. Hem tek eliyle bu işleri yaparken, kimseye muhtaç olmadan hayat mücadelesini buraya kadar getirdi. Bundan sonra da inşallah devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

DoSomething

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)