KUDU ÇİFTLİĞİ’NİN TEMELİ ATILDI
Kudu’dan yeni yatırım

İnşaat ve gayrımenkul sektöründe gerçekleştirdiği projelerle adından söz ettiren ve kentsel dönüşüm konusunda öncü bir kuruluş hale gelen Kudu İnşaat, tarım ve hayvancılık alanında da yatırımlara başladı. Süt sığırcılığı alanında hizmet verecek Kudu Çiftliği’nin temel atma töreni geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Yalova- Bursa Yolu 13. Kilometrede hizmet verecek işletmenin temel atma törenine Yalova’nın siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimleri ve geniş bir davetli topluluğu katıldı. Kudu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kani Kudu, temel atma törenine gelen davetlilerle tek tek yakından ilgilenerek onlarla fotoğraf çektirdi. 

Daha sonra temel atma törenine geçildi. Törene katılan Yalova İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Selçuk Yaman, Kudu Çiftliği’nin bakanlıkça desteklenen bir proje olduğunu belirterek “Yalova için önemli bir işletmenin temel atma törenindeyiz. Bakanlıkça bu tarz projeleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Kudu Çiftliği ile tarım ve hayvancılık alanına da yatırım yaptıklarını ifade eden Kudu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kani Kudu ise bunu kamu yararı olarak gördüklerini kaydetti. Kani Kudu şöyle devam etti:

“Türkiye’de hayvancılık ve tarımda artık dışa bağımlılığa gidiyoruz. Biz o yüzden şirket olarak yıllık kazancımızın bir bölümünü tarım ve hayvancılığa yatırım yapma kararı aldık. Daha önce kentsel dönüşümde gördüğümüz kamu yararını tarım ve hayvancılıkta da görüyoruz. Yaptığımız işlerde kamu yararı olsun istiyoruz ve örnek bir işletme yapmak istiyoruz. Hedefimiz bir kaç yıl içinde 5 bin süt ineği üretebilen bir tesis kurmak. Diğer iş insanlarının da bu alana yatırım yapmasını teşvik etmek. Tüm iş adamlarını bu sektöre yapmaya davet ediyorum. Köylerimizde genç nüfus çok azaldı, bu yüzden tarım ve hayvancılığımız zarar görmeye başladı. Bu yönden bu tarz projeleri çok önemsiyoruz” 

Konuşmaların ardından temel atma butonuna basıldı. Törende davetlilere yemek ikram edildi.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)