GÖLGE MECLİSİM PROJESİ HAYATA GEÇİYOR
Uluslararası kadına karşı şiddetle mücadele günü nedeniyle gölge meclisim projesini gerçekleştirdi.

Protokol üyelerinin, kent konseyi başkanının, STK başkanları ve temsilcilerinin katılımının ilgi gösterdiği açılış programından sonra yaklaşık 50 kişiye eğitim verildi.

Uluslararası kadın ve toplumsal gelişim derneği'nin yüzüncü yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği projelerden biri olan gölge meclisim projesi Yalova üniversitesi, YUKAM, Yalova belediyesi, İl Özel idaresi,  Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, ŞONİM Beykent konseyi gençlik meclisi ortaklığı ile rdkm'de gerçekleştirildi.

Günun anlam ve önemine dair konuşmasını yapan şönim sosyal çalışmacısı Cennet Ertürk'un ardından, proje tanıtım konuşmasını yapan KATFA-DER başkanı Nurten Anıl Kadın ve gençlerin karar alma mekanizmasında hayatın her alanında yaşadıkları zorluklardan bahsederek dezavantajlı sayılan bu kesimin kendi gücünün farkına varması ve ben de varım diyebilmesi adına eğitimin çok önemli olduğunu biliyoruz Bu nedenle böyle bir projeyi hayata geçirmeyi hedefledik. Daha önceden gölge meclis projesini oluşturmuş yurt dışına incelemeler için gitmiştik orada da gördük ki dünyanın her yerinde kadın aynı zorlukları yaşıyor bizler bunu aşmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Bu bağlamda Yalova üniversitesi, YÜKAM, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, ŞONİM, ile sık sık bir araya gelerek işbirliği içerisinde güzel projeleri gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Bu projeyi gerçekleştirirken de il özel idare genel sekreterimiz Ümit Yılmaz, YÜKAM müdürü profesör doktor Elif Yüksel Oktay, İl Sosyal Hizmetler ve aile müdürü Arif Laçin, ŞONİM müdürü Yasemin Yiğen, İl milli eğitim Müdürlüğü basın sorumlusu Kübra Karahanoğlu sık sık bir araya gelerek yaptığımız istişarelerle ilimizde kadının güçlenmesi adına çeşitli etkinliklerde paydaş olmak bizleri mutlu ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanı ile bir toplantısı olması sebebiyle şehir dışında olan Yukam müdürü prof. Dr. Elif Yüksel Oktay üzülerek belirtmeliyim ki bugün aramızda yok. Kadın ve aile konusunda yaptıkları çalışmalar ile her zaman farkındalıklar yaratmaktadırlar. Biz de dernek olarak kendileri ile  bazı projelerde birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. 

Elif hocamızın yerine müdür yardımcısı Ersin Kavi yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verecek. 

Ayrıca belediye başkanımız Mustafa tutuk şehir dışında olması sebebiyle kendisini temsilen belediye Başkan yardımcısı Ahmet Sarı Duman katılım sağladı.

Hafta sonunu bize ayırarak gönüllü olarak Bu projede biz destek olan tüm hocalarımıza gönülden teşekkür etmeyi bir borç bilirim.

Açılış konuşmalarını gerçekleştiren Yalova milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova Üniversitesi Rektörü profesör doktor Mehmet Bahçekapılı, il genel meclis başkanı Hasan Soygüzel, YÜKAM müdür yardımcısı Ersin Kavi 

Kadın ve gençlerin dünyanın her yerinde tarihler boyunca  yaşadıkları sıkıntıların aynı olduğundan, kadına biçilen rollerden bahsederek kadının güçlenmesi adına yapılacak olan her türlü çalışmada var olduklarını bildirdiler. 

Tabii bunun da kadınların ve gençlerin kendi isteklerini belirtmesinin önemli olduğunu, kendilerini geliştirme arzusundan vazgeçmemelerini vuyguladılar. Toplumun yararına, ve güçlenmesi adına yapılacak olan her türlü çalışmada var olduklarını belirttiler.

Gölge meclisin eğitiminden sonra çıkan sunumların bir kitapçık haline dönüştürülmesi konusunda hemfikir olundu. 

Açılış konuşmaları ardından konuşmacılara ve hocalara plaket takvimi yapıldı. 

Ayrıca projeye ilk andan itibaren destek olan Kubilay özer'e plaket verildi.

Protokolün ayrılmasının ardından eğitime geçildi.

1. Yeni dünya düzeni ve Türkiye'nin artan jeopolitik önemi

Doçent doktor Furkan Kaya Yeditepe üniversitesi fen edebiyat fakültesi öğretim üyesi

2. Oy verme davranışında cinsiyetin rolü Türkiye'de kadın seçmenler üzerine bir inceleme

Doktor öğretim üyesi Sinem Ayanoğlu Tepeközcan Yalova üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi

3. Sosyal ve kamusal iletişim Kübra Karahanoğlu Yalova İl milli eğitim Müdürlüğü basın sorumlusu

4. Stratejik iletişim profesör doktor Aykut Arıkan Türk Alman üniversitesi kültür ve Sosyal bilimler fakültesi dekanı.

5. Liberal bakış açısı ile kadın hakları doçent doktor Zelha Altınkaya Yalova üniversitesi Uluslararası çalışma çözümleri uygulama ve araştırma merkezi müdürü.

6. Uluslararası hukukta cinsiyet ve nesiller arası Adalet doktor öğretim üyesi Mehmet Ali Uğur Yalova üniversitesi yabancı diller yüksekokulu müdürü

7. Sivil toplum ve vatandaş katılımıyla yerel hizmetleri iyileştirmek ve kentsel politikaları geliştirmek

Öğretim üyesi Volkan Topçu Yalova üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi

8. Yeni kamu yönetimi anlayışı kapsamında Türkiye'de yerel yönetimlerin dönüşümü

Doçent doktor Salih Batal yalova üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi öğretim üyesi

9. Siyasete nezaket ve dinamizm katmak

Profesör doktor Taner Tatar Yalova üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi dekanı

Saat 18.00'de bir tane eğitimlerin ardından katılımcılara sertifikaları hocalar tarafından takdim edildi.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)