Can Bartın Akdemir'den istifa açıklaması: Yalova için bu kadro ile olmaz
Can Bartın Akdemir'den istifa açıklaması: Yalova için bu kadro ile olmaz

 

Can Bartın Akdemir , Yeniden Refah Partisi'nden istifasının ardından basın açıklaması yayınladı.

Akdemir , '' Bugün benim için zor bir gün. Kurulduğundan beri kurucu il yönetim kadrosunda bulunduğum ve son olarak Yalova Merkez İlçe Başkanlığı yaptığım Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım.'' dedi. 

Can Bartın Akdemir sözlerini şöyle sürdürdü : 

''İstifa zorunlu hale geldi. Başarısız olan ve her geçen gün dibe batan Yalova Yeniden Refah İl Yönetiminin görevden alınmasını bekledik.Özellikle 14 Mayıs 2023 genel seçimlerine girmeden önce genel merkeze tonlarca şikayet ve serzeniş gitti fakat nasıl olduysa saçma bir şekilde toplam  6-7 vasıfsız kişi ile il yönetimi kuran her geçen gün Yalova Yeniden Refah Partisi'ni küçülten bir İl başkanı ve yönetimi ile devam kararı alındı. 

Fatih Erbakan'ın geldiği 24 Eylül 2022 tarihli Yalova İli 2. olağan kongresinde toplu fotoğraf çekiminde sahneye il başkanı ve yeni yönetimi davet edildiğinde 60 kişi olması gereken Yalova il yönetiminin sadece 7 kişi çıkması rezaletin göstergesiydi. 

Hükümet Partisi ve Millet Vekillik seçimlerinin favorisi Ak Parti ise o tarihlerde basit mahalle yönetimlerini bile bu sayıdan fazla sayıda oluşturmaktaydı. 

 

"İL BAŞKANI KOLTUK ZEHİRLENMESİ YAŞIYOR" 

Yalova Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mustafa Berber şahsi menfaat ve hırsları yüzünden koltuğu bırakmıyor. Partinin yönetimini yok etti ve Yalova'da partiyi yok etmeye devam ediyor. Koltuk gidecek korkusundan Millet vekili adayı bile olamadı. Oysaki  içinde benimde bulunduğum 9 Nisan 2019 tarihinde kurulan kurucu il yönetim kadrosu ve ilçe yönetimleri Yalova ilinde büyük ses getirmişti ve başarı beklentisi oluşturmuştu. Bay Kemal nasıl CHP'nin ve ülkemizin başına koltuk yüzünden bela olduysa bizler için Yeniden Refah Partisi il başkanı da aynı şekilde ve yoldadır. 

"İLÇE YÖNETİMLERİ TOPLU İSTİFA ETTİ" 

14 Mayıs Genel Seçimlerden önce Merkez İlçe ve Çiftlikköy İlçe yönetimleri topluca hem yönetim kadrolarından hem de parti üyeliklerinden istifa etmiş ve kapanmıştı. Yalova seçimlerinde 6 ilçede toplam 10-15 kişi ile çalışıldı. Millet Vekili adayı olan kişiler kendi pankartlarını asmaktan başka hiç bir olay ve etkinlik gerçekleştiremedi.  İyi bir aday ve organizasyon ile en az MHP ve İYİ parti kadar ses getirilebilecekken seçimler Yalova Yeniden Refah Partisi İl Başkanı ve yanındaki 2-3 kişi yüzünden tam bir fiyasko olarak gerçekleşti. 

Şahsi olarak başından beri elimden geleni yapmıştım hem parti tanıtımı hem de proje odaklı olarak fakat en son liyakatsiz vekil adayı tercihleri ve yetersiz yönetimde ısrar edilmesinden dolayı genel merkezimiz ile ters düştük. Verilen kararlarda Fatih Erbakan'ın bir hareketi olmadığını düşünüyorum. En büyük suçlunun Merkez İlçe Başkanı olduktan 1-2 ay sonra bana da Yalova il başkanlığı görevini teklif eden ve bu işi hakkı ile yapabilecek bir şahıs bulamayan Genel Merkez Teşkilat Başkanı Naim Öztürk denen şahıs olduğunu düşünüyorum. 

Ayrıca Yeniden Refah Partisinde Genel Başkan Dr.Fatih Erbakan ve Prof. Dr. Doğan Aydal beye saygım , hürmetim ve hayranlığım devam edecektir.  

 Bugünden itibaren MMG (Mimar Mühendisler Grubu) Yalova Temsilcisi olarak dernek ve mühendislik çalışmalarıma daha çok ağırlık vermek istediğimi ifade ederim.  

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)