AMBULANS İÇİNDE DOĞUM GERÇEKLEŞTİ
Yalova Mustafa Kemal Paşa mahallesi Yiğit sokakta ikamet eden 9 aylık kadının doğum sancıları başlaması üzerine çağrılan ambulansla hastaneye götürmek isteyen ambulans görevlileri, doğumun başlaması üzerine doğumu ambulans içinde gerçekleştirdiler.

Yalova İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada ”Yalova Mustafa Kemal Paşa mahallesi Yiğit sokakta ikamet eden 9 aylık kadının doğum eylemi başlayan 9 aylık bir gebe için ambulans talep edilmiştir. Çağrı üzerine olay yerine giden Merkez 3 No’lu ekibimiz, 9 aylık gebeyi hastaneye götürmek için yola çıktıkları esnada doğum eyleminin başlamasıyla ambulansta doğumu başarılı bir şekilde gerçekleştirdiler. Doğum sonrası merkez 3 No’lu ekibimiz, anne ve dünyaya gelen erkek çocuğunu Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sağlıklı bir şekilde teslim ettiler.” denildi

Açıklamada ayrıca “Ambulansta görevli personellerimiz, AABT Hatice Can ve Sürücü-ATT Ercan Aktaş, Yenidoğan Canlandırma Programı(NRP)ve Hastane Öncesi Obstetrik Aciller Egitimi ve AABT ELİF Baydar Hastane Öncesi Obstetrik Aciller Eğitimi almış bulunmaktadırlar. Ekibimize teşekkür eder, başarıyla çalışmalarının devamını dileriz. Yeni doğan bebeğimize sağlıklı bir ömür dileriz.” Denildi.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)