24 YIL GEÇSE DE ACILAR HALEN TAZE
Yalova Belediyesi, 17 Ağustos 1999 depreminin 24. yıldönümü dolayısıyla anma etkinlikleri düzenledi. Deprem Anıtında yapılan etkinlikler okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile son buldu.

24yıl önce yaşanan Marmara Depreminde Yalova’da 2504 kişi hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybeden vatandaşların anısına üzerinde isimlerinin yazılı olduğu ve fay hattını temsil eden mermer bloklardan anıt yapılmıştı. Her yıl Yalova Belediyesi tarafından düzenlenen anma etkinlikleriyle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız özlemle anılıyor. Bu yılda anma etkinlikleri deprem anıtında protokol üyelerinin ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Anma etkinlikleri saat 20:00’da stantların açılmasıyla başladı. Yalova Belediyesi, AFAD, Kızılay gibi kurumların yanı sıra vatandaşlara ikramlarda bulunmak üzere stant açtı. Deprem anıtını ziyarete gelenlere Yalova Belediyesi tarafından hazırlanan deprem videosu gösterildi. Saatler 23:00 gösterdiğinde 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan protokol mensupları ,sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan kalabalık deprem anıtına doğru anma yürüyüşü gerçekleştirdi.

Yapılan yürüyüşe Yalova Vali Vekili Bahattin Atçı, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyük gümüş ile Meliha Akyol, AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü ile kamu kurum müdürleri ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Program Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından okunan dualar ile son buldu.

Rabbim Aynı Acıları Tekrar Yaşatmasın

“24yıl önce yaşanılan deprem hepimizde derin izler bıraktı” diyen Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk; “Geçmişte sevdiklerimizi bizlerden koparan depremin yine aynı acıları bizlere yaşatmaması için bilinçli olmalıyız. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bu yönde çalışmalar yapıyoruz. 1999’da2504 hemşehrimizi kaybettik. Her yıl olduğu gibi bu yılda onları bir kez daha özlemle ve rahmetle andık. Rabbim bizlere aynı acıları tekrar yaşatmasın” dedi.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)