GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE BİR BAŞARI HİKÂYESİ
*Osmanlı yadigârı Deliorman bölgesinden geldi.
*Pazarda terlik sattı, yılmadı.
*İş hayatında kurumsallaşarak Tunalı Madeni Yağı kurdu.
*Kısa sürede sektörün lideri oldu.
*Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan etkilendi, siyasete atıldı.

Yalova’nın başarılı işadamı ve Yalova Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Kumali, geçmişten günümüze hem başarı hikâyesi hem de Yalova ve yurt dışında yaptığı sosyal sorumluluk projeleri ve destekleriyle adından söz ettiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi anlayışı nedeniyle siyasete ilk adımını AK Parti’de atan Kumali, hem siyasette hem de ticarette azmin zaferini ortaya koyuyor.

1963 yılında Bulgaristan’ın Razgrad ili Ezerche Köyü’nde doğan, 1989 yılında Bulgaristan’da uygulanan baskı rejimi nedeniyle zorunlu göç ile Türkiye’ye gelip Yalova’ya yerleşen Ahmet Kumali, azmin zaferini ortaya koyuyor. 

29 yıllık azim başarıyı getirdi

1990 yılında iş hayatına atılan ve azmiyle dikkat çeken Kumali, 1998 yılında da bu başarısına yenisini ekleyerek işini kurumsallaştırdı ve Tunalı Madeni Yağ Firmasını kurdu. Yıllarca emek veren ve iş yaşamında başarı elde eden Kumali, bu süre içerisinde hemşerilerine de vefa örneği göstererek desteklerini esirgemedi. Yıllar içerisinde işiyle sektörün lideri haline gelen Kumali, kendi adını taşıyan oğlu Ahmet Kumali’yi de sektöre kattı. Kirazlı Sanayi Sitesi’nde hizmet veren firmaya oğul Ahmet Kumali teknolojiyi dâhil ederek firmanın başarısına başarı kattı.

Pazarda terlik sattı ama yılmadı

Bulgaristan’daki baskı rejimine karşı devletin uyguladığı zorunlu göç ile anavatana geldiğini söyleyen Ahmet Kumali, “Türkiye’ye geldiğimizde yanımızda kişisel eşyalarımız dışında hiç bir şey yoktu. Anavatanımıza gelir gelmez iş hayatına atıldık. Akşam saatlerinde de pazarda terlik sattık. Bu başarı kolay elde edilmedi. Azmettik, çalıştık. Hiç boş durmadık. Bu süre içerisinde büyük zorluklarla karşılaştık ancak hiç yılmadık. Bu süre içerisinde iş yaşamına oğlumu da dâhil ettim. Sektöre yeni bir soluk getiren oğlumla birlikte Yalova’da sektörde lider olduk” dedi.

Soydaşlara vefa örneği

Hem Bulgaristan’da yaşayan soydaşlar için hem de Türkiye’de ve Yalova’da yaşayan hemşerileri için birçok çalışma içerisinde yer aldığını söyleyen Kumali, “Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımızın gelenek ve göreneklerini yaşatabilmeleri için birçok destekte bulundum. Oradaki camilerimize desteğimiz oldu. Köyümüzdeki futbol takımımızı ve güreş takımımızı da unutmadık. Köyümüzde bir televizyon programının belgesel çekimine aracılık ettik. Türkiye’de de birçok sosyal sorumluluk projesi içerisinde yer aldık” diye konuştuk. 

“İş yaşamında oğluma destek oluyorum”

Araçlar için toptan yağ ve filtre değişimi yaptıklarını söyleyen Kumali; Shell, Total ve Elf isimli firmaların da yetkili satış bayisi olduklarını belirtti. Yaptıkları işiyle ilgili de bilgi veren Kumali, sektörde başarılı olmasında oğlunun da büyük katkıları olduğunu söyledi. Kumali, “Kirazlı Sanayi Sitesi’nde iki dükkanda hizmet verdiğimiz firmamız bünyesinde toptan yağ ve filtre satışı ve her türlü arazın bakım ve arıza tespitlerini yapmaktayız. Kendi bünyemiz altında her aracın kaydını tutuyoruz. Tüm araçları kimliklendiriyoruz ve ona göre bir bakım cetveli tutuyoruz. İş hayatını hala bırakmış değiliz. Oğlum iş hayatımıza yeni bir soluk getirerek teknolojiyi işin içine dahil etti. Bundan sonra da oğluma destek olmaya çalışacağım” dedi.

“Siyasete girmemde Sayın Cumhurbaşkanımızın etkisi var”

2010 yılında siyasete atıldığını söyleyen Kumali, siyasete girmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın etkili olduğunu söyledi. Kumali, “Bugüne kadar iş yaşamımızdaki başarımızın yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşunda da yer aldık. Bal-Göç Derneği ve Yalova Güç Birliği Derneği’nin yönetimlerinde yer aldık. 2010 yılında da siyasete katılma kararı aldım. Siyasete girmemde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Edoğan’ın etkisi var. Onun siyasi anlayışı nedeniyle AK Parti’ye katıldık, AK Parti’de siyaset yapmaya başladık. AK Parti İl Yönetimi’nde Halkla İlişkiler ve Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunduk. Şu anda da hem il yönetimindeyim hem de Yalova Belediye Meclisi üyeliğini sürdürmekteyim” diye konuştu.

“Hedefimiz büyük”

AK Parti’nin sloganı olan “Durmak yok yola devam” sloganından yola çıkarak bundan sonra da hem ticarette hem de siyasette aktif görev almak istediğini söyleyen Kumali, “Bu zamana kadar iş yaşamında elde ettiğimiz başarıları siyasette de elde etme niyetindeyiz. Her zaman hedefimizi büyük tuttuk. Bundan sonra da siyasi yaşamımızı sürdürmek istiyor ve partimde aktif görev alma niyetindeyim. Siyasete ilk adımımızı AK Parti’de attık. Partimin verdiği ve bundan sonra vereceği her türlü görevi layıkıyla ve en iyi şekilde yapmaya çalışacağım. İş yaşamında da her zaman ‘hedefimiz büyük’tü. Siyasette de aynı anlayıştayız. Siyasette de hedefimiz büyük. Bugüne kadar var gücümüzle çalıştık, bundan sonra da çalışmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)