TERMAL SPOR KAMP MERKEZİNE DÖNÜŞECEK

Termal Belediyesi, Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Maxwell Otel işbirliği ile Termal’de oluşturulan futbol sahası düzenlenen törenle açıldı. Burada konuşan Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar ise, “Termal’i bir spor kamp merkezine dönüştüreceğiz” dedi.
Termal ilçesi önemli bir spor tesisine daha kavuştu.

Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Termal Belediyesi’ne yap-işlet-devret modeli ile devredilen Termal Belediyesi tarafından da Maxwell Otel kiralanan arazi üzerinde ilin spor sahası ihtiyacına cevap verecek ölçü ve niteliklerde olimpik bir futbol sahası inşa edildi. Ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına da ev sahipliği yapması planlanan futbol sahası, düzenlenen bir törenle hizmete girdi. Törene Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç, SWS Spor Organizasyonları Yönetim kurulu başkanı Gürsel Yeşiltaş, yönetim kurulu üyesi Dağhan Pulluk, Maxwell Otel Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ekmekçi, AK Parti Termal İlçe Başkanı Çağlar Erdinç, Termal Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cihan Arslan ile çok sayıda davetli de katıldı. 

Futbol sahasının hizmete girişi öncesinde söz alan Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, “2024 yılında göreve 2. Kez gelirken Termal ilçemizin kapılarını Alternatif Turizm adı altında yatırımcılara açmayı hedefledik. Bu anlamda Spor Turizmi bizim için öncelikli sırada yer aldı. Biz Termal ilçemizi alternatif turizm anlayışı altında bir spor kamp merkezine dönüştürmek istiyoruz. Bu noktada elbette ki spor tesisleri ön plana çıkıyor. Maxwell Otel tarafından burada inşa edilen ve açılışını yapmaktan gurur duyduğumuz tesis de bu anlamda büyük bir misyon üstleniyor. Burası ulusal ve uluslararası spor etkinliklerine de ev sahipliği yapacak. Örneğin Katar Milli Takımı 4 gündür ilçemizde kamp yapıyor. 2 ay gibi bir sürede bu sahayı ilçemize ve ilimize kazandıran Maxwell Otel’e yürekten teşekkür ederim” dedi. 

“Termal Yalova’nın misafir hanesidir”

Termal ilçesinin ilin ve ülkenin turizm potansiyeli anlamında büyük bir öneme sahip olduğunu da ifade eden Acar, “Ben her evin bir misafir odası vardır. Termal’de ilimizin misafir odası, misafirhanesidir. Ama Osmangazi Köprüsü ve Sabiha Gökçen Hava Limanı’nın yapılması ile birlikte Termal artık sadece Yalova’nın değil bölgenin misafirhanesi konumuna geldi. O nedenle Termal’in turizm anlamında gelişimini önemsiyoruz. Bacasız sanayi dediğim turizmin çeşitlendirilmesi için de adımlar atmaya devam ediyoruz.” diye konuştu. 

“Yalova’nın 2. çim sahası oldu”

Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar’ın ardından söz alan Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç ise Termal’de hizmete giren sahanın Yalova’nın 2. çim sahası olma özelliğine sahip olduğunu dile getirdi. Devlete yük olmadan sahanın oluşturulduğunu ifade eden Kılıç, “Burası İl Müdürlüğü’ne 1998 yılında tahsis edilmiş ama hiçbir işlem yapılmamış. Aslında normal şartlarda 3 yıl içerisinde hiçbir işlem yapılmadığı zaman tahsis geri çekiliyor. Fakat baktığımız zaman hala İl Müdürlüğü’müzde olduğunu gördük. Termal Belediye Başkanımız burasının saha yapılmasını istediğinde, bakanlığın yatırım için para göndermesinin zor olduğunu kendisine söyledik. O da burasını sponsor vasıtası ile futbol sahasına dönüştüreceklerini bize iletti. Ardından düğmeye bastık ve çok kısa süreler içerisinde bu güzide spor sahamızı Termal’e ve ilimize kazandırdık. Yalova lokasyon olarak çok önemli bir konumda. Ben hep Yalova neden turnuvalar kenti olmasın diye söylüyorum. Lokasyon olarak çok uygunuz. Sadece tesis eksiğimiz ve fakirliğimizden dolayı bunu yapamıyorduk. Devletimiz büyük ancak yine de Maxwell gibi sponsorlara da ihtiyacımız var. Devletimize yük olmadan bu işleri yapmak çok önemli. Bizim Yalova’da çim olarak Yalova’daki Atatürk stadımız vardı. İkincisi de burası oldu.  Değerli Belediye Başkanıma ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. 

“Bunlar daha başlangıç”

Törende Maxwell Otel Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ekmekçi de katılımcılara hitap etti. Maxwell Otel olarak spor tesisi yatırımları yaparak spora ve sporcuların yetiştirilmesine destek verdiklerini dile getiren Ekmekçi, “Termal Belediye Başkanımız H. Sinan Acar’ın da dediği gibi biz 1 Mart itibariyle bu hayale başladık. Yalova ve Termal ilçesine bu yatırımları yapmaya karar verdik. Bu süreci de başından sonuna kadar Gürsel abiyle birlikte kurguladık.  Yaklaşık 10 yıldır bu çapta uluslararası organizasyonları beraber gerçekleştiriyorduk. Organizasyonlarımızı daha çok Antalya ve Ege Bölgesi’nde sürdürüyorduk. Daha sonra neden kendi yerimiz olmasın diye düşünerek böyle bir yatırıma girmeye karar verdik. Yalova’nın lokasyonu gereği mevcut durumları gözettiğimizde avantajlı olduğunu düşündük. Başkanımız ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün destekleriyle de bu yatırımları yapmaya karar verdik. Bunlar bizim için daha başlangıç. Destek geldikçe ve yardımlar geldikçe daha iyilerini de yapacağız. Biraz sonra otele geçtiğimiz zaman yaptığımız kapalı spor salonunu da hep beraber inceleyeceğiz. Türkiye’de muadili olmadığını düşündüğümüz bir salon yaptık. Spor Ligde oynayan profesyonel takımlarda bile yok. 1 adet Kapalı Spor Salonu ve 3 adet kort var. Biz bu yatırımları sırtımıza alıp götürmeyeceğiz. Bunlar burada kalacak ve bizlerden sonra gelecek arkadaşlarımızda bunları kullanacak. Yeni sporcular yetişecek ve bizler destek verildikçe daha iyilerini yapmak için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

“Bu tesislerde Türk sporuna yetenekli sporcular yetişecek”

Futbol sahasının açılışında son söz alan isim ise SWS Spor Organizasyonları Yönetim Kurulu başkanı Gürsel Yeşiltaş oldu. Bu tesislerden Türk sporuna genç ve yetenekli sporcuların kazandırılacağına inandığını dile getiren Yeşiltaş ise, “Yalova ve Termal ilçemiz Türkiye’deki nüfusun yüzde 40’nın bir saate ulaşabileceği bir alan. Ekonomik olarak bakarsak Türkiye’nin yüzde 60-70’i civarı bu bölgede bulunuyor.  Biz burayı spor turizminin gelişmediği ama potansiyeli olan bir yer olarak gördük. Biz buraya sadece ticari olarak bakmıyoruz. Burada yetişen gençlerin 3-4 olimpiyat sonrası oralarda olacağını düşünüyoruz ve buradan genç ve geleceğin yeteneklerinin çıkacağına inanıyoruz. Bize destek veren herkesse bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Biz elimizden geldiğinde onlara güzel tesisler yapıp bırakmak istiyoruz.” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından SWS Spor Kompleksi adı verilen futbol sahasının açılış kurdelesini Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç, SWS Spor Organizasyonları Yönetim kurulu başkanı Gürsel Yeşiltaş, yönetim kurulu üyesi Dağhan Pulluk, Maxwell Otel Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ekmekçi, AK Parti Termal İlçe Başkanı Çağlar Erdinç, Termal Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cihan Arslan birlikte kestiler. 

Ardından Maxwell Otel’e geçen Acar, Kılıç ve beraberindekiler inşa edilen dev spor salonunda da incelemede bulundular.