YASKİ’DEN ARITMAYA DEV BAKIM
YASKİ, arıtmanın kuruluşundan bu yana kendi bünyesinde bulunan havuzların altındaki mikser ve difüzörlerin bakımı için çalışma başlattı.

YASKİ Birlik Başkanı Ahmet Kumali, “İktidarımızın girişimleriyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSU) yaklaşık 300 bin liralık hibe destekleriyle bu çalışmayı başlattık” dedi.

Yalova Atıksu ve Kanalizasyon Alt Yapı Tesislerini İşletme Birliği (YASKİ), arıtmada bulunan havuzların altındaki mikser ve difüzörlerin bakımı için start verdi. 10 yılın ardından ilk kez bu denli büyük bir bakıma giren arıtmada mikser ve difüzörlerin bakımının yanı sıra dört havuzun da taban temizliği yapılıyor. 

Girişimlerle 300 bin TL’lik hibe sağlandı

Gerçekleştirilen dev bakım konusunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tecrübelerinden de istifade ettiklerini söyleyen YASKİ Birlik Başkanı Ahmet Kumali, “İktidarımızın yaptığı girişimlerle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden (İSU) 300 bin TL’yi bulan bir hibe aldık. Havuzların bakımını herhangi bir aksamaya meydan vermeden dönüşümlü olarak yapıyoruz. Arıtmanın kuruluşundan bu yana bu denli büyük bir bakım yapılmamıştı. Tüm bu bakım çalışmalarını da bizzat kendi personellerimizle yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Yerinde denetim yapıyorlar

YASKİ Birlik Başkanı Ahmet Kumali ve YASKİ Birlik Müdürü Yasin Bıyıklı bu kapsamda yapılan çalışmaları da yerinde denetliyor. Dışarıdan hizmet alımı yapılmadan bu çalışmaları öz kaynaklarla yaptıklarını söyleyen Başkan Kumali, “Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Tutuk ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı arasında bir görüşme gerçekleştirildi. Ardından İSU Genel Müdürü Ali Sağlık ile de bir görüşme gerçekleştirdik. Kendilerinin de bizlere bir sözü olmuştu. Yapılan görüşme sonucu anında destek aldık. Tesisimizde giriş suyumuz ve çıkış suyumuzun kalitesi yüksek ancak mikser ve difüzörlerin bakıma girmesi gerekiyordu. Hem havuzlardaki difüzörlerin değişimi yapılıyor hem de mikser bakımları yapılıyor. Toplamda 4 havuzumuzda da bu bakımlar olacak. 2-3 haftaya çalışmalar bitecek. Ayrıca maliyetleri artırmadan dışarıdan bir hizmet alımı da yapılmadan bunu yapıyoruz. Personellerimiz de özveriyle bir çalışma yürütüyor” dedi.

Emeği olanlara teşekkür etti

Tesislerin bünyesinde barındırdığı Güneş Enerji Santrali (GES) projesi ile de adından söz ettirdiğini ve tecrübelerini diğer illere de aktardığını belirten Birlik Başkanı Ahmet Kumali, tesislerin daha verimli çalışabilmesi adına bu bakımları yaptıklarını söyledi. Yapılan hibe ve çalışmalar konusunda emeği olanlara da teşekkür eden Başkan Kumali, “İSU ile yapılan hem tecrübe ve bilgi paylaşımı konusunda hem de yapılan hibe konusunda destekleri olan Sayın Yalova Valimiz Muammer Erol’a, Sayın AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar’a, Sayın Belediye Başkan Vekilimiz Mustafa Tutuk’a, Sayın Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol’a teşekkürlerimizi iletiyoruz” diye konuştu.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)