Yalova basını tek çatı altında
Basın Birliğinden güç gösterisi

- Yalova basını bir arada

Yalova Basın Birliği Seçimli Olağanüstü Genel Kurulunda oy birliği ile Cem Mete Okur başkanlığa seçilirken kentteki sektör temsilcileri bir araya geldi.

Yalova Basın Birliği’nde olağanüstü kongre heyecanı yaşandı. Engelsiz Kafe Toplantı Salonu’nda yapılan kongrenin divan başkanı deneyimli gazeteci Faruk Kırtay olurken divan heyetinde Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan ve Tarık Arslan da yer aldı. 

Kırtay, kongre başlamadan önce pandemi döneminde vefat eden gazetecileri yad etti.  Kongreye faaliyet raporunun okunmasıyla devam edildi. 

“Temsiliyet çok önemli”

Ardından kongreye tek aday olarak katılan mevcut YBB Başkanı Cem Mete Okur, burada yaptığı konuşmada Yalova Basın Birliği’nin sektörde birçok sorunun baş göstermesi nedeniyle kurulduğunu belirtti. Bunların çözülmesi ve sektör temsilcilerinin birlikteliğini sağlanması amacıyla derneğin kurulduğunu anlatan Okur, şöyle konuştu: “ Sektörde yaşanan sıkıntıların bir türlü çözüme kavuşturulamaması sebebiyle bu yapı kuruldu. Yalova’da gerçekten gazetecilerin temsil edildiği bir yapının olmamasından kaynaklı hepimizin yaşadığı sıkıntıların varlığı, sıkıntıların giderilmesi amacıyla Birliğimizin kurulmasına sebep oldu. Temsiliyet burada çok önem arz ediyor. Sektörün sorunları kendini mesleğin temsilcisi olarak addedilenler tarafından maalesef olumsuz bir şekilde sunuluyor. Bizler bu yapıyı gerçekleştirirken sektörde emek veren, sektörün içinde olan, mutfağında olan tüm arkadaşlarımızla hareket edelim istedik.”

Armutlu’dan Altınova’ya gazeteciler YBB’de

Üye sayısında son 3 ay içinde ciddi bir artışın yaşandığını dile getiren Okur, “Bugün aramızda Armutlu’dan da meslektaşımız var Altınova’danda. Yine Armutlu’dan  Altınova’ya hiçbir ayrım yapmadan sadece Yalova’da bu işi yapan, emek ve hizmet veren kişilerde oluşan bir basın birliğinden bahsediyoruz. Bu fotoğraf aslında çok güzel. Uzun bir zaman sonra basın mensupları bir basın toplantısı harici hiç bu şekilde bir araya gelmedi” diye konuştu. 

“Hep beraber çalışıp güçleneceğiz”

Yalova Basın Birliği’nde tüm üyelerin bu yapıya sahip çıkarak aktif bir şekilde birliğin içinde olmasını istediğini belirten Okur, birlikteliğin önemine dikkati çekti. Okur, “Biz hepimiz bu birliğin içindeyiz. Bi araya geldik ve hepinizden taşın altına elini koymasını istiyorum. Hem sorunların giderilmesinde hem birliğimizin 1 adımda olsa, 2 adım da olsa ileri gidebilmesi adına hepimizin yönetim kurulundaymış gibi desteğini istiyoruz. Herkes yönetimden bir şey bekler ama bizde herkesin bir şeyler yapmasını istiyoruz. Hep beraber çalışıp güçleneceğiz. Tüm basın camiasına hayırlı olsun” ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından yapılan açık oylamada olağanüstü kongrede Cem Mete Okur başkanlığa seçildi. Dernek yönetim kurulunda ise Erhan Erdoğan, Uğur Tezcan, Hande Kaymakçı, Sıtkı Yıldız, Bülent Güler ve Fikret Mazı yer aldı.

“23 yıllık hayalimizi gerçekleştirdiniz, tebrik ederim”

Divan heyetinde yer alan Federasyon Başkanı Murat Arslanhan Yalova’da aktif şekilde çalışan gazetecileri örgütlü bir şekilde bir arada olmasının önemine vurgu yaparken kongrede konuşan Divan Başkanı gazeteci Faruk Kırtay, yıllar önce kentteki ilk meslek derneğini kurduklarını fakat bunu yaparken hayal ettiklerini duruma getiremediklerini belirtti. Kırtay “Bizler bunu başaramadık ama görüyorumki Yalova Basın Birliği 23 yıl önceki hayalimizi bugün hayata geçmiş durumda. Öncelikle ben bu tablodan çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Mesleğin önemli isimlerini bir çatı altında görmek beni çok mutlu etti. Birliğiniz daim olsun. Hepinizi tebrik ediyorum” dedi. 

YÖNETİM KURULU (ASİL)

1-Cem Mete Okur

2-Erhan Erdoğan

3-Uğur Tezcan

4-Hande Kaymakçı

5-Sıtkı Yıldız

6-Bülent Güler

7-Fikret Mazı

YÖNETİM KURULU (YEDEK)

1-Erdem Ergün

2-Nur Asena Haberal

3-Emre Can Kazmalı

4-Umut Küçükbayraktar

5-Gamze Balaman

6-Erdinç Bulun

7-Rukiye Polat

DENETLEME KURULU (ASİL)

1-Tarık Arslan

2-Recep Can

3-Ahmet Kutsi Aksay

DENETLEME KURULU (YEDEK)

1-Kemal Bayrı

2-Sezer Sevinçler

3-Uğur Akbulut

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)