YALOVA’DA İLK DERS ZİLİNİ PROTOKOL MENSUPLARI ÇALDI

2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı Rahmi Tokay İlkokulu ve Ortaokulu’nda düzenlenen törenle başladı. Yeni ders yılının başlangıcını simgeleyen zilleri ise Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ile il protokolü birlikte çaldılar.

3 aylık yaz tatilinin sona ermesi ile birlikte 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı resmen başladı. İlk Öğretim Haftası ve yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla ilk tören 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi. Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması sonrasında saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Kutlama programı Rahmi Tokay İlköğretim ve Ortaokulu’nda ki bir törenle devam etti. Öğrenciler Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve il protokolünü okula gelişlerinde çiçeklerle karşıladılar. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe yaptı. Okullarda ki her bir çocuğun potansiyelini en iyi şekilde ortaya çıkarmak ve onların eğitim yolunda sağlam adımlar atmasını sağlamanın en önemli hedefleri olduğunu ifade eden Akmeşe, “2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’na adım atarken, hep birlikte yeni bir dönemin heyecanını yaşıyoruz. İlköğretim Haftası, geleceğimizi inşa eden çocuklarımızın yetişmesine eşlik eden öğretmenlerimiz ve velilerimizin bir araya geldiği anlamlı bir sürecin başlangıcıdır. Bu özel günün, eğitimdeki başarılarımıza yeni bir ivme kazandırmasını temenni ediyoruz. Her bir çocuğumuzun potansiyelini en iyi şekilde ortaya çıkarmak ve onların eğitim yolunda sağlam adımlar atmasını sağlamak, hepimizin ortak hedefidir.

Bu süreçte, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak eğitim ordusuyla mümkündür.’ sözleri, eğitimin önemini vurgulamak açısından yol göstericidir. Bizler eğitimciler olarak, milli ve manevi değerlerine sahip, kendine güvenen, nitelikli ve üreten bireyler yetiştirmek için her zamanki kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.

Bu yıl, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile eğitim sistemimizde önemli bir dönüşüm sürecine girmiş bulunuyoruz. Yeni müfredatımız, sadeleştirilmiş ve ‘beceri temelli’ bir yapıya dayanarak derinlemesine öğrenmeyi önceliklendiriyor. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, öğrencilerimizin çok yönlü bakış açısını geliştirirken, farklı beceri alanlarında kendilerini bulmalarına olanak sağlayan, bütüncül bir eğitim anlayışını benimsiyor. Bu model, yalnızca akademik başarıyı değil, aynı zamanda öğrencilerimizin sosyal ve duygusal gelişimlerini de desteklemeyi hedeflemektedir. Çünkü biliyoruz ki, bir ülkenin geleceği, iyi yetişmiş bireylerin ellerinde şekillenir.

Geçtiğimiz eğitim yılında başlattığımız Yalova Eğitimi Geliştirme Stratejisi (YEGES) kapsamında yürütülen projeler, öğrencilerimizin akademik, duygusal ve sosyal gelişimlerini desteklemeyi amaçlamaktadır. Bu yıl da bu projelere devam ederek, yerel ve ulusal çapta başarılar elde etmeyi hedefliyoruz.2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’na başlarken, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli vizyonu doğrultusunda, eğitimdeki hedeflerimize ulaşmak için hep birlikte çalışacağımıza olan inancımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum. Akademik, sosyal ve ahlaki başarıyı hedefleyen bu yolculukta, her bir öğrencimiz, öğretmenimiz ve velimizin katkısı büyük önem taşımaktadır. Hep birlikte daha aydınlık bir geleceğe yürüme umuduyla, tüm eğitim camiamıza başarılı, huzurlu ve mutlu bir yıl diliyorum.” dedi.
“Gereken tüm desteği vermeye devam edeceğiz”
Akmeşe’nin ardından kürsüye gelen AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol ise okullarda eğitimin en iyi şekilde verilmesini sağlamak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek vermeyi sürdüreceklerini ifade etti. Yeni Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin de önemine vurgu yapan Akyol, “Bende bir öğretmen çocuğu olarak her İlköğretim Haftasında çok heyecan duyarım. Bugün yine burada sizlerle birlikte bu heyecanı yaşamaktan mutluyum.  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile Yeni Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin bugün uygulamasına başlıyoruz. Sayın Milli Eğitim Bakanımız ve ekibi tarafından 8 ay süren bir süreçte hazırlıkları yapıldı. Bu sistem ülkemiz açısından son derece faydalı olacak bir model. Bu model kapsamında her ilin dinamiklerine göre öğrencilerimizin bir mesleği olacak. Bizler de bu süreçte gerek yeni modelin uygulanması aşamasında, gerek, okullarımızın ihtiyaçlarının karşılanması noktasında gerekse yeni eğitim yatırımları noktasında Ankara’dan sizlere gereken tüm desteği vermeyi sürdüreceğiz. “ şeklinde konuştu.
“Her alanda başarılı ve sorumluluk sahibi gençler yetiştirmeliyiz”
2024-2025 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması dolayısıyla kürsüye gelen Yalova Valisi Dr. Hülya kaya da öğrenci, öğretmen ve velilere hitap etti. Her alanda başarılı ve sorumluluk sahibi gençler yetiştirme sorumluluğu ile hareket etmek gerektiğine vurgu yapan Vali Kaya, “Bugün, 2024-2025 eğitim-öğretim yılına büyük bir heyecan ve umutla başlıyoruz. Her yeni eğitim yılı, sadece öğrencilerimiz için değil, tüm toplumumuz için yeni başlangıçlar ve fırsatlar demektir. Geleceğe yürüdüğümüz bu yolda, bugünün gençleri yarının liderleri olacak ve ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacaklar.

Bu yeni dönemde en önemli vizyonlarımızdan biri, Cumhurbaşkanımız tarafından işaret edilen Türkiye Yüzyılı hedefleridir. Türkiye Yüzyılı’nın inşasında en büyük gücümüz, nitelikli, özgüvenli ve donanımlı bir nesil yetiştirmektir. Maarif Modelimiz, evrensel değerlerle donatılmış, köklü medeniyetimize yaslanan, milli ve manevi değerlere bağlı bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu çerçevede, çocuklarımıza doğru bilgi ve becerileri kazandırarak, onları yalnızca mesleklerinde değil, aynı zamanda hayatın her alanında başarılı ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirmek zorundayız.

Sevgili öğrenciler, eğitim sadece akademik başarıdan ibaret değildir. Sizler, hayat boyu sürecek öğrenme yolculuğunuzda, sosyal beceriler, etik değerler ve çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirerek, kendinizi sürekli olarak yenileyeceksiniz. Bu nedenle, bizler de sizlere en doğru bilgiye ulaşmanın yollarını göstermek, eleştirel düşünce ve analiz becerilerinizi geliştirmenize katkı sağlamak için buradayız.

Yalova ilimizin eğitimdeki başarılarını daha da ileri taşımak için Yalova Eğitimi Geliştirme Stratejisi (YEGES) çerçevesinde kapsamlı bir yol haritası belirledik. Amacımız, her çocuğumuzun yeteneklerine ve potansiyeline uygun bir eğitim almasını sağlamak ve böylece ilimizdeki eğitim kalitesini yükseltmektir. YEGES, eğitimde fırsat eşitliğini artırmak, öğretmenlerimizin mesleki gelişimini desteklemek ve modern eğitim yöntemlerini yaygınlaştırmak adına somut adımlar içermektedir. Bu stratejiyi hep birlikte hayata geçirerek Yalova’yı eğitimde örnek bir şehir haline getireceğiz.

Sevgili öğrenciler, öğretmenleriniz ve aileleriniz sizin en büyük destekçilerinizdir. Yalova, eğitimde Türkiye’nin parlayan yıldızı olma yolunda ilerlerken, sizler de bu başarı hikayesinin önemli birer parçası olacaksınız. Yalova’nın gücüne güç katacak, ülkemizin geleceğine damga vuracak bilgi ve becerilerle donanarak, Türkiye Yüzyılı’nın gençleri olarak bu hedefe yürüyorsunuz.” şeklinde konuştu.
İlk Ders Zilini Çaldılar
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler ve halk oyunları gösterileri sunuldu. Yeni Eğitim ve öğretim yılının başlangıcını simgeleyen zilleri ise Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ile il protokolü birlikte çaldılar. Sonrasında sınıfları ziyaret eden Vali Kaya ve beraberindekiler öğrencilere hediyeler verip sohbet ettiler.

Whoops, looks like something went wrong.

1/1 FatalErrorException in Unknown line 0: Declaration of Phalcon\Http\Message\UriFactory::createUri($uri = NULL): Psr\Http\Message\UriInterface must be compatible with Psr\Http\Message\UriFactoryInterface::createUri(string $uri = NULL): Psr\Http\Message\UriInterface

  1. in Unknown line 0